CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  GEORGE NICOLAE STROIA: SFÂRȘIT?!...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ce este viața atât de efemeră și timpul atât de necruțător? De ce nu rămânem veșnic tineri, pentru a ne bucura de albastrul zării, de apusul soarelui, de lumina stelelor? De ce toate se sfârșesc odată pentru totdeauna?  
 
Privesc o ființă pentru care nisipul din clepsidra timpului aproape s-a scurs, care în curând se va alătura universului, transformându-se în lumină. Niciodată nu m-am simțit mai neputincios, ascultând cum împletește cuvinte tremurânde cu buzele uscate de sete. Îi simt palmele cum îmi ating fața, cum mă învăluie. Mă simt în siguranță. Pielea ei catifelată pare că nu a fost atinsă de greutățile vieții, dar e din ce mai rece. În jur, o liniște paradoxală este străpunsă din când în când de șoapte, de plânsete, de suspine. Timpul pare că s-a oprit. Trece atât de greu… de chinuitor… mă face să îmi amintesc de vremurile trecute când mă plimbam de mână cu bunica mea pe aleile tomnatice, pline de frunze care foșneau la fiecare pas. Atunci nu înțelegeam ce înseamnă sfârșit, credeam că toți trăim veșnic într-o lume lipsită de probleme. Atât de naiv… de neștiutor.  
 
Privind frunzele căzând ușor pe pământ, am întrebat: ”Bunico, noi nu murim, nu-i așa? Suntem veșnici”. Cu glasul ei cald și dulce mi-a răspuns, privind în zare: ”Nimeni și nimic nu e veșnic, nepoțelul meu, doar Dumnezeu. Toți avem un sfârșit, eu… chiar și tu”. În acel moment toată lumea mea se năruise… nu mai eram nemuritor. Am întrebat din nou, cu lacrimi în ochi: ”Și când va veni sfârșitul, bunico, când vom muri? Cu același calm, răspunse: ”Nimeni nu poate ști… doar Dumnezeu, dar ție îți pot spune că mai ai mult timp”…  
 
Pentru acele clipe am vărsat multe lacrimi, confuz, dezamăgit, gândindu-mă că toate persoanele pe care le iubesc vor sfârși cândva și eu odată cu ele… Dar, în scurt timp am acceptat gândul: Totul are un sfârșit…  
 
Dar de ce chiar acum ? De ce nu mă mai pot plimba încă o dată de mână cu bunica mea? De ce nu pot să fiu din nou naiv, să cred că suntem toți nemuritori? Vreau să știu de ce sufletul ei se află acum chinuit într-un corp care se stinge ușor, care va deveni una cu pământul? Te rog, nu pleca acum, mai stai... nu poate fi adevărat… vreau să rămâi pentru veșnicie!  
 
Acum înțeleg… Toți suntem egali în fața unui singur Dumnezeu… Nu contează cât de bogați sau cât de săraci trăim… Suntem unici în felul nostru, dar egali în același timp… Toți împărțim aceeași soartă… același unic sfârșit!  
 
GEORGE NICOLAE STROIA  
 
Aseară, 1 septembrie 2015, târziu în noapte...  
 
Referinţă Bibliografică:
GEORGE NICOLAE STROIA: SFÂRȘIT?!... / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1706, Anul V, 02 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!