AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 1583 din 02 mai 2015        Toate Articolele Autorului

NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – 1 MAI 2015
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COLECȚIA LIRIK  
 
***1. ION C. DUŢĂ* Novaci, Gorj: OPINII ŞI OBSESII (versuri, A5, 336 de pagini)  
 
Prin fiecare nou volum, universul liric al poetului gorjean ION C. DUŢĂ capătă valenţe noi, câştigă prin profunzimea şi diversitatea tematicii abordate, capătă expresivitate. Acest al treilea volum propriu grupează temele după patru axe fundamentale: revolta socială, lirica religioasă, poezia de dragoste şi poezia naturii. Dacă la începutul volumului, tonul este furtunos, în forţă, curgând precum o cascadă învolburată peste un creştet de munte (OPINII), în finalul volumului tonul se potoleşte, devine liniştit, molcom, reverberant (OBSESII).  
 
Interesantă este abordarea făcută de autor în poeziile sale, românismul autentic prin care transpare dragostea imensă pe care acesta o resimte faţă de locurile dragi, de fiinţele dragi, dorul de acest loc minunat, binecuvântat de Dumnezeu cu frumuseţi unice. Acestei frumuseţi paradisiace, poetul îi contrastează sărăcia omului de rând, nemilos spoliat de lăcomia unei „clase“ politice lipsită de scrupule, vicioasă, coruptă, cu sufletul înnegrit de goana nebună după partea materială a vieţii, lux şi huzur.  
 
Inedită este şi includerea în volumul poetului gorjean a doi autori - Alexie DUŢĂ şi Ionel PARASCHIVESCU, cu ale lor peripluri cu ecouri şi nuanţe folclorice - doine şi balade. Acest fapt denotă generozitatea lui Ion C. DUŢĂ, ce dăruieşte firesc din crâmpeiele sufletului său ales. OPINII ŞI OBSESII reprezintă povestea unei vieţi întregi - dinamică, vie, cu bucuriile şi tristeţile, satisfacţiile sau nemulţumirile ei, dar pe care poetul o trăieşte din plin, eforturile sale creatoare având menirea de a lăsa în urmă o moştenire pe măsură... (Gheorghe A. STROIA)  
 
COLECŢIA EPOSS  
 
***1. NICU DAN PETRESCU* Craiova, Dolj: OPINII ŞI OBSESII (roman, A5, 120 de pagini)  
 
Fără nicio îndoială, Nicu Dan Petrescu are harul povestirii sau repovestirii unor întâmplări reale, frumos alcătuite şi înşirate pe firul gândurilor, reuşind să închege o scriere epică în care personajele abundă, epocile se schimbă, stările, sentimentele, intrigile, sunt ţesute cu migală şi îndemânare. Personajul central al cărţii, Moş Mache, reprezintă portretul românului neaoş din prima jumătate a secolului al XX-lea, participant la Marele Război de Reîntregire a Neamului (1914-1918), inteligent, cu o voinţă de fier, organizat, disciplinat, aparent dur, dar cu un suflet generos, dedicat trup şi suflet familiei sale. Mache, om fiind, este supus greşelii, căci „nimeni nu e perfect, ci numai Bunul Dumnezeu care pe toate le rabdă“.  
 
Deşi om simplu, de la ţară, cu două căsătorii la activ şi cu prunci din ambele, Mache se luptă cu greutăţile, necazurile, cu nevoile copiilor, reuşind să facă fiecăruia un rost în viaţă. Indiferent că vorbim despre Vasile, Petrică, Iftimia, Maria... toţi copiii lui Mache au moştenit din voinţa, perseverenţa şi încăpăţânarea lui. Un lucru de bun augur pentru unii şi nefast pentru alţii. Dintre fiii săi, se remarcă în mod special Vasile, soţul Alexei, un om şcolit, educat, inteligent, cu o mare dorinţă de reuşită în viaţă. Destine mai mult sau mai puţin triste, mai mult sau mai puţin fericite, dar şi cu finaluri umane, în esenţă.  
 
Eposul beneficiază de adnotări ample asupra oamenilor, locurilor şi faptelor, autorul reuşind să prezinte un tablou aproape complet al României acelor vremuri. O carte bine scrisă, întâmplările fiind completate de autor cu piesele de „puzzle“ lipsă, pentru ca scenele să capete realism şi concreteţe. Mai mult, autorul mărturiseşte: „Pe Vasile și Alexa i-am cunoscut foarte bine... deoarece erau părinții mei. Pentru Vasile aveam o datorie, deoarece, după ce am devenit adolescent, l-am tachinat… că a intrat ca gâsca în boabe în averea mamei, făcând abstracție de inteligența lui și faptul că a fost principalul întreținător al familiei până când am terminat facultatea... și a reușit să stea în aceeași casă și curte împreună cu cei doi fii, iar eu și fiul meu cel mare am fost preferații săi, probabil pentru că eram mai aproape de modul în care considera el… că trebuie să se comporte copii față de părinți”.  
 
Un roman care va prinde pe oricine în mrejele unei lecturi plăcute, din care fiecare poate învăţa câte ceva şi care aduce mărturie despre prozatorul craiovean NICU DAN PETRESCU, un romancier de toată isprava… (GHEORGHE A. STROIA)  
___________________________________________________________  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com.  
__________________________________________________________  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
___________________________________________________________  
 
În curând la Editura Armonii Culturale… Alexandra Ardusădan (Maramureș), Vasile Bele (Baia Mare), Rodica Popel (Iaşi), Cornel C. Costea (Cluj-Napoca), Gabriel Dragnea (București), Bombonica Curelciuc (Suceava), Margareta Chiurlea (Wolverhampton, UK), Narcis Zahiu (Tecuci), Virginia Bogdan (Focșani), Toma Barbăroşie (Focşani), dr. Cornelia Păun (Bucureşti), Angela Burtea (Brăila) … și multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Armonii Culturale  
 
1 MAI 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – 1 MAI 2015 / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1583, Anul V, 02 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!