CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 1484 din 23 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – 23 IANUARIE 2015
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COLECȚIA LIRIK: APOSTU PANAITACHE VULTUREANU – TĂCEREA CUVINTELOR (versuri, A5, 92 pagini)  
 
Deşi, prin vârstă, ar aparţine generaţiei poeţilor optzecişti (mă rog, ce etichetă artificioasă, nefericită, ca şi cum „zarea interioară” a unei opere ar putea fi explorată pornind, exclusiv(ist), de la anul naşterii şi morţii autorului ei!!!), totuşi, prin relativa întârziere a debutului său editorial, Apostu Panaitache Vultureanu se înscrie în generaţia douămiiştilor; lucru pe deplin explicabil, de altfel, dacă ar fi să luăm în considerare personalitatea sa rebelă şi substanţa poemelor sale absolut neconforme cu spiritul unei epoci în care toate scrierile sărite din tiparul ideologic erau sortite sertarului.  
Din punctul acesta de vedere, poetul TEX, aşa cum îi spun şi îl alintă prietenii apropiaţi, nu s-a dezis niciodată: el a scris dintotdeauna şi scrie şi în prezent o poezie a sensurilor absconse ale lumii şi omului, sensuri care – simte el – nu pot fi descifrate decât cu mijloacele inefabile ale artistului repliat spre propria sa lume interioară şi, prin aceasta, în însuşi miezul lucrurilor.  
Or, în viziunea lui Apostu Panaitache Vultureanu, fiecare lucru din lume are un miez adânc al său: miezul ascuns al Plecării este Neliniştea, miezul ascuns al Pietrei este Ospăţul, al Geamătului este Ecoul, al Vieţii este Visarea şi al Luminii este Setea. Mă refer chiar la cele cinci cărţi publicate până acum, într-un ritm din ce în ce mai alert dar şi cu un câştig din ce în ce mai mare în privinţa realizării artistice. (PAUL SPIRESCU)  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, 28/30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com.  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
În curând la Editura Armonii Culturale… Rodica Popel (Iaşi), Dragoş Daniil (Bucureşti), Valerian Mihoc (Bucureşti), Cornel C. Costea (Cluj-Napoca), Vasile Bele (Baia Mare), Mihaela Gudană (Tecuci), Gabriel Dragnea (București), Margareta Chiurlea (Wolverhampton, UK), Mihai Leonte (Moldova Nouă, Caraş-Severin)… și multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Armonii Culturale  
23 Gerar 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – 23 IANUARIE 2015 / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1484, Anul V, 23 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!