CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poezie > Pamflet >  Ca la noi, la români!

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca la noi, la români!  
A reuşit să se înalţe la cer, aşa simte el românul, cu curul...  
Sunt sus de tot, peste toţi şi pe voi vă văd mici şi umili.  
Eu, nene, mi-am lepădat tălpile crăpate din colbul bătăturii şi al uliţei, apoi m-am şi purificat pe asfaltul impecabil al autoband ulilor româneşti.  
România miroase a noi, uni zic: " a oi şi-a capre", sunt dejecţii, torente, burniţă şi barbarie scuipate peste Daci, şi, acceptate de noi actualii fără respect faţă de trecut!  
Coviltire, morţi neîngropaţi în cimitire... aşa un pic pe câmp!  
Salam împachetat în ziar.  
Românii, un popor din care mă trag - purificat fiind -  
România este ţara mea, nu o ţară străină, împiedicată în ne rosturi.  
România nu este o anexa neglijabilă de unde eu am ieşit precum mugurul verde la luminâ - cu trupul meu cuprins în menghina comunistă, cu mâinile încleştate pe tricolor, cu firea încă ne ucisă de betoane, canale, lozinci şi toate comuniste se vroiau!  
România este ţara mea, este locul unde poţi arăta cu degetul: a fost odată ca niciodată, locul basmului!  
România acum este sudalmă aruncată din tribune, de unde se scuipa bine la ţintă!  
Nu mă priviţi prin: " Western Union", am trimis bani în ţara însă bani daţi fără îndoială.  
Ştiu să fiu condescendent, să acord clauze şi iertări... şi eu am suferit (era să zic: şi eu am trăit în România) în România... şi am participat la "Evenimentele din Decembrie 1989"! Un om de zăpadă - după care vin "copiii răi" să-l strice!  
România fără imagine, România imaginaţiei!  
"Pioneza de azi" este un pamflet, orice asemănare cu realitatea este "o pură întâmplare!  
GŞerbănescu  
Referinţă Bibliografică:
Ca la noi, la români! / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1854, Anul VI, 28 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!