CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: George Zavera         Publicat în: Ediţia nr. 2115 din 15 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

George ZAVERA - ELENA BUICĂ - AMBASADOAREA SUFLETULUI ROMÂNESC
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ambasadoarea sufletului românesc, Elena Buică – Buni, şi-a lansat două cărţi la Roşiorii de Vede  
 
Aşa cum ne-au obişnuit în ultimii ani, Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei municipiului Roşiorii de Vede şi Asociaţia Culturală Mileniul 3, au organizat în cursul zilei de marţi, 13 septembrie, un nou eveniment cultural de excepţie, cu o foarte mare audienţă în rândul iubitorilor de literatură. Într-o sală arhiplină, în care, alături de oamenii de spirit roşioreni s-au aflat şi câţiva dintre cei mai cunoscuţi scriitori din Alexandria, îndrăgita profesoară, azi pensionară, Elena Buică – Buni , originară din comuna Ţigăneşti, şi-a prezentat ultimele sale apariţii editoriale. E vorba de noua sa carte intitulată „Pe cărările vieţii”, dar şi de un volum în care scriitoarea Cezarina Adamescu vorbeşte pe larg despre personalitatea şi opera Elenei Buică, volum purtând titlul „Elena Buică – o ambasadoare a sufletului românesc”. Ambele volume sunt tipărite în condiţii grafice de excepţie la Editura Anamarol, din Bucureşti.  
 
Evenimentul desfăşurat la Casa de Cultură municipală a avut ca moderatoare pe distinsa şefă a Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Roşiorii de Vede, Aurelia Bărbuţ, o doamnă cultivată, de spirit înalt, în cel mai pur înţeles al cuvântului, a cărei ştiinţă de a aduna laolaltă oamenii dedicaţi scrisului, artei în general, se bucură întotdeauna de succes. Meritul revine deopotrivă şi Asociaţiei Culturale Mileniul 3, dar şi scriitorilor şi altor oameni de cultură din Roşiorii de Vede, care fac adevărate regaluri din astfel de întâlniri cu iubitorii de literatură.  
 
Despre cele două volume de carte, despre actul creaţiei, dar şi despre personalitatea scriitoarei Elena Buică în sine au vorbit pe larg profesoara Domniţa Neaga, la rându-i poetă de mare talent, profesorul şi scriitorul alexăndrean Nicolae Dina, profesorul roşiorean, autor a numeroase şi incitante volume, Constantin T. Ciubotaru, precum şi profesorul scriitor Gheorghe Olteanu.  
 
Elena Buică – Buni, născută în Teleorman, la Ţigăneşti, a lucrat mai bine de patru decenii în învăţământ, fiind absolventă a Facultăţii de Litere din Cluj Napoca. Cu mulţi ani în urmă, la pensionarea din învăţământ, Elena Buică a pornit spre lumea occidentală, în cele din urmă găsindu-şi locul cel mai potrivit pentru a-şi pune în valoare talentul scriitoricesc, dar şi experienţa de viaţă la peste 8.000 de kilometri distanţă de România, în Canada. La vârsta de şaptezeci de ani a scris şi a publicat prima sa carte, o carte care s-a bucurat de foarte mare succes în România, dar şi în rândul românilor şi nu numai trăitori în ţările occidentale. De atunci, pe parcursul a 13 ani, a scris 15 cărţi, pe foarte multe dintre ele lansându-le şi în România şi oferindu-le, cu o imensă bucurie, iubitorilor de literatură de pretutindeni.  
 
Teleormăneanca Elena Buică a devenit unul din cei mai cunoscuţi scriitori români din lumea occidentală, este membră a Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada şi a altor asociaţii ale scriitorilor din România şi din alte ţări ale lumii, este redactor şi colaborator permanent al unor prestigioase ziare şi reviste din Canada şi din alte ţări occidentale. Are şarm de povestitor şi talent artistic, o poftă de viaţă extraordinară, şi mai ales are pe deplin vocaţia specifică marilor oameni de cultură. E o adevărată încântare pentru orice om de spirit teleormănean s-o aibă în preajmă pe Elena Buică, întâlnirile de spirit cu domnia sa rămânând întipărite în mintea şi sufletul iubitorilor de literatură. Elena Buică este şi va fi multă vreme de-acum încolo, pe drept cuvânt, o mare ambasadoare a sufletului românesc!  
------------------------  
George ZAVERA  
Ziarul Mara, nr. 2535  
15 septembrie 2016  
Alexandria  
 
Referinţă Bibliografică:
George ZAVERA - ELENA BUICĂ - AMBASADOAREA SUFLETULUI ROMÂNESC / George Zavera : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2115, Anul VI, 15 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 George Zavera : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Zavera
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!