CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Gelu Odagiu         Publicat în: Ediţia nr. 1383 din 14 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

 broasca, tocul, coşul..
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă distrează tare mult când trebuie să citesc sau să scriu ceva, pentru că limba asta a noastră, îmi dă posibilitatea de a găsi, atunci când văd un cuvânt, mai multe înţelesuri. Cuvântul broască, spre exemplu, te poate trimite cu gândul la o fiinţă orăcăitoare sau la un mecanism de închidere a unei uşi. Toc, poate fi un instrument de scris sau o parte a pantofului şi de ce nu, cadrul unei uşi.  
  
Coşul, poate deasemenea să…dar mai bine vă spun o povestioară:  
  
Eram tânăr şi neliniştit, când am întâlnit o fată romantică, frumoasă(după părerea mea). Îmi plăcea, mă atrăgea, adică cum se spune astăzi, în limbajul romantic de lemn, simţeam un fel de fluturi în stomac. Era o modă atunci, care circula prin mintea tinerilor, că o noapte romantică, cu o fiinţă plăcută, iubită, etc . este aceea petrecută într-o cabană de munte, izolată de lume, în care la căldura produsă de lemne, pe nişte blănuri, la lumina unei lumânări, după şoptirea unor cuvinte tainice, să adormi într-o îmbrăţişare ce cu greu va fi ştearsă din memoria afectivă, a ei dar şi a ta.  
  
Pentru a fi în pas cu moda, am propus frumoasei mele, după ce, în prealabil pregătisem aventura până în cele mai mici detalii, să mergem la munte. A răspuns afirmativ(era şi ea în pas cu moda) şi iată-ne la cabană. Am ajuns aşa cum gândisem eu “prealabilul”, pe înserate. Eu, bărbatul, am aprins lemnele din soba ţărănească(numită astăzi şemineu), Am şoptit noi câte ceva şi…  
  
Fata era într-o relaţie cu un alt băiat, poate puţin mai demodat decât mine, foarte gelos(toate astea le-am aflat mai târziu), care ne-a urmărit până la cabană.  
Aventura privită din unghiul băiatului gelos a arătat cam aşa:  
  
Unde naiba se duce iubita mea cu tipul ăla? Ia să-i urmăresc eu! Doamne, ce caută ea cu ăla, la ora asta pe munte, la cabana asta părăsită? Ia să privesc eu pe fereastră!  
  
A văzut cum eu am aprins focul, a văzut şi că pe coş nu iese fum, apoi ne-a văzut cum am căzut seceraţi, parcă de oboseală, deşi nu apucasem să… obosim. A crezut că fac parte din nu ştiu ce sectă şi că am convins-o şi pe iubita lui să ne sinucidem prin asfixiere. Nu ştiu cum a făcut, că pe vremea aia nu existau “112” şi nici telefoane mobile, cert este că m-am trezit din visul romantic undeva într-un fel de spital, ce părea mai mult un laborator foarte modern şi foarte bine păzit de gărzi înarmate pană în dinţi, care nu permiteau ieşirea sau intrarea cuiva neautorizat…  
  
- Unde ai coşul ăla, că noi nu l-am descoperit?  
  
- ???  
  
- Coşul de care pomenea tipul care ne-a anunţat  
  
- Ce coş?  
  
- Tipul care v-a salvat spunea că totul vi se trage de la un coş înfundat. Noi, cercetătorii de la “Farmec”, deşi suntem specialişti în rezolvarea problemelor legate de coşuri, nu am găsit nici pe corpul tău nici pe al fetei , nici un coş.  

 

-Aaaa…. voi creaţi produsele alea pentru coşuri. Păi atunci cum speraţi să găsiţi vreun coş, când şi eu şi fata folosim produsele voastre?  
Referinţă Bibliografică:
broasca, tocul, coşul.. / Gelu Odagiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1383, Anul IV, 14 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Gelu Odagiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gelu Odagiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.



 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!