CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  Ziua în care voi învăța să tac
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ziua în care voi învăța să tac 
  
(Fragment) 
  
Toamnă... cu fior de renunțare sărutând frunze. Lacrimi de cer pe aripi de cocori... e timpul plecărilor. 
  
O zare tristă mă învăluie în privirea ei laptoasă, aleea e acoperită de frunze iar pașii mei le strivesc ca pe niște doruri ce le vroiam demult uitate... 
  
Mă-ntreb de câte ori mi-au numărat trecerile, copacii ce veghează aleea? 
  
De câte ori mi-au numărat venirile și plecările într-un vis fără viitor de care mă agățam cu disperarea unui dependent? 
  
Mă întreb de ce am lăsat viața să treacă pe lângă mine și m-am ancorat într-o poveste fără final, suspendată între un ieri și un mâine, prezent cu repetiție, drum ce duce către nicăieri... 
  
Privesc cerul printre capetele aplecate ale teilor ce mă privesc dezaprobator legănându-şi crengile în vântul toamnei. E cenușiu ca sufletul meu... 
  
Cum am ajuns aici? De ce nu m'am oprit mai de mult să caut o altă cărare? 
  
Cerul își picură tristețile în ochii mei obosiți de resemnare. Unde ești primăvară a sufletului meu? Unde s-a ascuns râsul zglobiu al copilăriei gâlgâind ca un izvor sub soarele primăverii? 
  
Tăcerile mă învăluie în ruginiul toamnei ce se înstăpânește în mine lăsând în atâtea întrebări fără răspuns. 
  
De câte ori mi-au plâns urmele, pașii pierduți inutil pe drumul către tine? Am fost acolo, de câte ori m-ai strigat, indiferent că a fost noapte sau zi, vară sau iarnă. Nu a contat la ce-am renunțat doar ca să-ți fiu alături. 
  
Glasul meu s-a stins însă, strigându-te... Niciodată nu l-ai auzit cu adevărat și atunci când ai făcut-o a trebuit să înfrunt furtuna ridicată de atâtea alte lucruri importante pentru tine. 
  
Nu am avut niciodată cu adevărat un loc al meu în viața ta. Am fost doar umărul pe care te-ai sprijinit să te ridici... Pe care ți-ai plâns deziluziile, am fost brațele în care ți-ai ascuns spaimele și durerile, mâna care ți-a alinat respingerile și singurătățile... Am fost eu, cea care te-a acceptat așa cum ai fost dar tu nu mai văzut niciodată așa cum sunt... Am renunțat și am pierdut mult doar ca să-ți stau alături... m-am pierdut pe mine încât azi privesc oglinda și nu mă recunosc... Nu mai știu cine sunt și ce caut lângă tine... 
  
E toamnă... e toamnă în sufletul meu iar amintirile se scutură rând pe rând în vântul schimbării ce s-a stârnit în mine. Te iubesc dar... nu-mi mai este de-ajuns. 
  
Tu nu-mi vei recunoaște niciodată locul pe care îl am în viața ta. Iar visurile noastre... de fapt noi n-am avut un vis al nostru. Au fost doar visurile tale cele care au contat. Visurile mele, cuvântul meu... întotdeauna mi-ai zis să tac și am tăcut. Azi... azi nu mai știu să-ți mai vorbesc și nici nu mai simt nevoia să o fac. 
  
Mă desprind de tine câte puțin în fiecare zi căutându-mi un rost pe care lângă tine nu-l mai găsesc. 
  
Aripile mele se deschid de dorul zborului, avide iar ochii mei caută mai departe de chipul tău. Nevoia de mine mă împinge la drum. Vreau să mă regăsesc... 
  
În ziua în care voi învăța să tac vei înțelege cât de singur ești dar voi fi departe atunci zburând spre alte orizonturi... căutând un alt drum pe care să-mi așez urmele... 
  
de Gabriela Mimi Boroianu 
  
23.09.2015 
  
Referinţă Bibliografică:
Ziua în care voi învăța să tac / Gabriela Mimi Boroianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1728, Anul V, 24 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gabriela Mimi Boroianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Mimi Boroianu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!