CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  Un strigăt în noapte
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un strigăt în noapte 
  
Mă simt singură... Atât de singură că nu mă mai recunosc, nu-mi mai găsesc un rost în lumea aceasta. 
  
Nu reușesc să dau o utilitate timpului meu. Îmi trec clipele printre degete, știu că ar trebui să strâng pumnul dar nu am voința necesară. De fapt nu voință ci o lipsă totală de... rost. Mă întreb mereu de ce aș face-o, pentru ce sau pentru cine când simt că nu-i sunt nimănui de folos. Nici măcar pentru mine nu simt că merită să strâng pumnul... 
  
Era o vreme când nimic nu mi se părea imposibil când priveam în ochii tăi și știam că pot trece peste orice doar ca să te am alături. Te iubesc, dar azi acest lucru nu mi se mai pare suficient că să-i dea vieții mele un rost. Ceilalți... m-am mințit o perioadă că au nevoie de mine dar e doar o minciună pe care ți-o spui singur că să găsești o utilitate timpului petrecut în această viață. Poate că le-aş lipsi un timp dar... totul se uită pierdut în cotidian. Nici măcar ție nu-ți mai sunt de folos... Nu reușesc să te mai înțeleg. Mereu ți-ai păstrat gândurile pentru tine dar măcar îți eram parter de vise. Azi nu mai visăm sau cel puțin nu împreună. Totul e o rutină care ne înghite zi de zi ucigându-ne iubirea. Suntem unul lângă altul aproape tot timpul dar nu suntem împreună... Mereu e cineva între noi iar atunci când suntem singuri te izolezi pentru că nu găsești nimic de spus. Poate ar fi multe dar ... nu-ți găsești cuvintele. Și tăcerea vorbește în felul ei... 
  
Lumea își urmează curgerea firească, mereu spre mâine, într-o goană nebună de a prinde timpul din urmă. M-am oprit pentru o clipă și am privit în jur ...e atâta inutilitate în tot ce facem... iar moartea e atât de aproape. Îi simt mirosul perfid și ochii arzându-mi ceafa... Nu mi-e frică. Nici măcar regrete nu am. Doar un dor se ridică în mine ca o chemare spre absolut . 
  
Mă strânge haina asta de lut... 
  
mi-aş deschide pieptul să respir libertate. 
  
Mă dor aripile sufletului închise de viață, se vor deschise într-un zbor deasupra de vremuri. 
  
Simt curgerea timpului în mine numărându-mi pașii neputincioși, numărând de câte ori am deschis și am închis ochii speranței. Aş pune mâinile la urechi să nu-l mai aud.. Mă mișc prin viață ca un robot după un program bine stabilit iar aceasta rutină îmi macină dorințele. 
  
Mă cheamă universul îi aud strigătul cu fiecare gând ce-mi lăcrimează. 
  
Mor... în mine... 
  
Și, Doamne! 
  
Mi-e atât de dor de nemurire... 
  
de Gabriela Mimi Boroianu 
  
06.09.2015 
  
Referinţă Bibliografică:
Un strigăt în noapte / Gabriela Mimi Boroianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1711, Anul V, 07 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gabriela Mimi Boroianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Mimi Boroianu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!