CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Ligia Gabriela Janik         Publicat în: Ediţia nr. 1900 din 14 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Gabriela JANIK - FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE POEZIE DE LA BENIDORM – COSTA BLANCA - SPANIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Muzică, tradiţie, spectacol şi poezie  
 
Participanţi din diferite părţi ale lumii au răspuns invitaţiei Festivalului Internaţional de Poezie de la Benidorm & Costa Blanca – Spania. Muzică, spectacole şi voie bună, frumos armonizate cu poezie, tradiţie şi turism, astfel aş rezuma timpul petrecut în cadrul Festivalului.  
 
În prima zi a evenimentului cultural, Antonio Perez Perez, primarul oraşului, a deschis Festivalul cu un cuvânt de bun venit, accentuând rolul şi importanţa culturii pentru oraşul şi ţara gazdă. Oficial în listele de înscriere figurau participanţi din 15 ţări ale lumii, la Benidorm, cum era de aşteptat la un eveniment de o asemenea anvergură, numărul participanţilor a fost mult mai mare. Semn ca poezia nu ţine cont de limbă, cultură, religie sau graniţă. Cel mai frumos mijloc de comunicare al participanţilor a fost poezia, care a suplinit pentru mulţi limba oficială a Festivalului.  
 
Iubitorii de frumos s-au regăsit în versurile autorilor prezenţi, chiar dacă majoritatea s- au întâlnit prima oară. Într-un cadru festiv, muzica îngemănată cu poezia, a dat savoare celor trei zile petrecute la Benidorm. Printre delegaţii ţărilor participante, România a fost prezentă prin doamna Rodica Elena Lupu, scriitoare, poetă, om de televiziune şi cultură, care a emoţionat publicul spectator prin recitările deosebite ale poeziilor sale.  
 
O mulţumire şi recunoştinţă din sufletul meu se îndreaptă spre autorul cilian, vorbitor de limbă română, prof. Mario Castro Navarrete, poet, traducător şi profesor de limba spaniolă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Mare a fost surprinderea, pe un pământ străin, să redescoper creaţiile lui Eminescu traduse de dânsul, care au trezit un mare interes în rândurile celor prezenţi, mai cu seamă că majoritatea erau vorbitori de limbă spaniolă.  
 
La o recitare în aer liber, a fost invitat şi tânărul poet român stabilit temporar în Spania, Cezar Viziniuck Cătălin, să prezinte una din poeziile sale din noul volum „Ioana - Joana". Această carte bilingvă, româno-spaniolă, tradusă de Mario Castro Navarrete, a apărut cu puţin timp înaintea Festivalului la editura Anamarol.  
 
La finalul celor trei zile, autorităţile au mulţumit celor prezenţi pentru aportul adus culturii oraşului, invitându-i şi la următoarele ediţii. În cinstea lor, primarul Antonio Perez Perez împreună cu organizatorii Festivalului Julio Cesar Pavanetti Gutierrez şi Annabel Villar au dat o recepţie în cadrul căreia fiecare participant a fost menţionat cu diplomă.  
 
Lansări de carte, piese de teatru, turism cultural , recitări, dansuri tradiţionale, concerte în diverse săli de cultură, împletite cu poezia au contribuit la împlinirea spirituală a autorilor si simpatizanţilor de poezie.  
 
Festivalul Internaţional de la Benidorm & Costa Blanca a însemnat mult mai mult decât poezie.Verva locuitorilor, ospitalitatea, veselia, culorile diversificate,muzica tradiţională, au transmis optimism şi voie bună, fiecare persoană simţindu-se important şi apreciat.  
 
Ţin să mulţumesc directorilor şi organizatorilor Julio Cesar Pavanetti Gutierrez şi doamnei Annabel Villar pentru buna organizare şi desfăşurare a Festivalului. Benidorm va rămâne mult timp în inima şi memoria celor care au binevoit să răspundă învitaţiei la Festivalurmând să ne întâlnim şi la ediţiile viitoare.  
 
Ligia-Gabriela JANIK  
Benidorm, Spania  
14 martie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Gabriela JANIK - FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE POEZIE DE LA BENIDORM – COSTA BLANCA - SPANIA / Ligia Gabriela Janik : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1900, Anul VI, 14 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ligia Gabriela Janik : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligia Gabriela Janik
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!