CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poezie > Imagini >  Gabriela CĂLUŢIU SONNENBERG - SCURTĂ DESCRIERE A INIŢIATIVEI „O POEZIE PE SĂPTĂMÂNĂ”

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Proiect iniţiat şi coordonat de poetul belgian Germain Droogenbroodt  
 
Născută din ideea de a publica săptămânal o poezie din lirica lumii în ziarul de limbă flamandă al comunităţii olandeze locuitoare în Spania, iniţiativa traducerii şi publicării ritmice a creaţiei lirice a poeţilor din întreaga lume a crescut şi s-a extins la nivel internaţional, apropiindu-se la ora actuală de poemul numerotat cu cifra rotundă de 400.  
 
Ideea de a dărui pe cale tradiţional-tipărită, respectiv pe calea virtuală câte un moment de reverie, ca o pauză de respiro în mijlocul vieţii agitate pe care o ducem cu toţii, a câştigat din ce în ce mai multă simpatie în rândul iubitorilor de frumos din întreaga lume care aşteaptă deja cu nerăbdare în fiecare săptămână surpriza literară, pentru a o savura ca pe un cadou preţios.  
 
Limbii flamande i s-au adăugat între timp versiunile în spaniolă, engleză, germană, chineză şi română, fiind pe cale a se extinde în curând şi spre italiană. Simpla dorinţă de a face ca inimile noastre să vibreze măcar pentru o clipă la unison, unite sub diapazonul sensibilităţii artistice, dobândeşte anvergură şi nu poate fi decât o binefacere pentru noi toţi.  
 
Autorul şi coordonatorul acestei inspirate sincronizări este prestigiosul poet belgian Germain Droogenbroodt, promotor al liricii poeţilor mai mult sau mai puţin cunoscuţi, indiferent de ţara lor de origine. Neobosit, se dedică acestei pasiuni cu trup şi suflet, promovând-o prin intermediul celor două instituţii pe care le-a înfiinţat special în acest scop: editura ”PoInt” (prescurtare după Poesie Internationale”) şi Fundaţia Culturală ”ITHACA”, specializată şi pe organizarea de concerte de muzică clasică şi recitaluri de poezie. Ambele au sediul în Altea, pe Costa Blanca, în Spania, acolo unde rezidează Domnia Sa.  
 
E o mare plăcere şi onoare pentru echipa de traducători şi colaboratori la acest proiect să pună la dispoziţia publicului larg, fără niciun fel de cerinţe sau obligaţii, acest regal liric săptămânal. Vă invităm să gustaţi plăcerea poeziei şi, eventual, să continuaţi, lărgiţi sau chiar îmbogăţiţi cu creaţii personale acest proiect.  
 
Gabriela CĂLUŢIU SONNENBERG  
Benissa, Spania  
5 august 2015  
 
***  
POEZIA SĂPTĂMÂNII  
 
SĂRUTUL  
Versuri: George Roca (Australia, România)  
Traducere in limba olandeză: Germaine Droogenbroodt  
Ilustraţia: Higorca Gómez, Spania  
 
M-am îndrăgostit de buzele tale  
frumoase, roşii, voluptoase,  
aidoma unei piersici  
altoite cu o cireaşă.  
 
Când am început să te sărut  
gura ta avea gustul  
fructului pasiunii.  
 
Totul era atât de activ şi real  
de parcă doi îngeri  
făceau dragoste pe limba mea.  
 
Atunci am înţeles  
dece a păcătuit  
Adam...  
 
DE KUS  
 
Ik werd verliefd op jouw lippen  
mooi , rood , wellustig ,  
zoals perziken  
versierd met kersen .  
 
Toen ik je begon te zoenen  
smaakte je mond naar  
passievrucht.  
 
Alles was zo levendig, zo echt ,  
alsof twee engelen  
de liefde bedreven op mijn tong..  
 
En toen begreep ik  
waarom Adam  
gezondigd had!  
Referinţă Bibliografică:
Gabriela CĂLUŢIU SONNENBERG - SCURTĂ DESCRIERE A INIŢIATIVEI „O POEZIE PE SĂPTĂMÂNĂ” / Gabriela Căluţiu Sonnenberg : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1681, Anul V, 08 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gabriela Căluţiu Sonnenberg : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Căluţiu Sonnenberg
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!