AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Spiritual >  HRISTOS A ÎNVIAT !

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
"Hristos ni se dă nouă, mort, înviat si înălțat la cer" - Sf.Apostol Pavel  
Acum, când Condiționalul nu mai e si Optativ, Conjunctivul, fără vreun merit anume, a devenit Imperativ, Verbul "a fi" nu mai e sinonim cu "a exista". Ori (și mai trist), "a trai", Acum învățăm toți, că multe din cele "firesti" , altădată, nu mai sunt asa cum le știam…acum….  
Cu toate acestea, acum, ca-ntotdeauna, știm ce nu se va schimba : Învierea lui Iisus Hristos, " înălțată de Apostolul Pavel, la rangul de principiu suprem al credinței creștine" - după Preot Profesor Ioan G.Coman  
Vă mai aduceți aminte ? Cândva, măicuța vă îmbraca în "nou", din vreme vă cumpăra , pentru ziua "de Pasti", o camășuță ori pantofiori, si voi, tare făloși, o însoțeați la Slujbă, cuminți și cu răbdare multă (chiar dacă prea multe, atunci, nu - nțelegeați), Dar nu-i așa ? - promisiunea e promisiune - și…la întoarcere ne așteptau cadourile Iepurașului, nu-i așa ?   
Cititorule, ia-ți pruncii de mână si urmează "calea Bisericii" în acest sfârșit de săptămână, când, la "miez de noapte" vei primi, ca-n fiecare an –de altfel - Sacra Lumină si Sfintele Paști .  
Și-n acest fel, să ne aducem aminte, din nou, tu si noi toți, că "Viața lui Hristos a devenit viața noastră", că, Om si Dumezeu prin Tatăl Său și-al tuturor-Iisus Hristos "a coborât la nivelul nostru "- cum, simplu si" pe-nțeles ", ne-o spune însusi Preot Prof.Dr.D-tru Stăniloae, fără a uita un adevăr rostit de Sf.Apostol Pavel :" Hristos v-a făcut vii împreună cu Sine ".  
După ce l-am "însoțit" pe Iisus, pe Drumul Golgotei, într-o săptămână numită a Patimilor, după ce l-am "răstignit" pe Sfânta Cruce și l-am "prohodit", după datină, acum , haideți, prieteni, s-aducem în suflete și-n casele noastre, Lumina Sfântă, Bucuria "întâmplării" acestui Unic, Adevărat si Repetat, Miracol: Sfânta Înviere ! Cu speranță și îndemnul unei cântări bisericești : " A înviat Hristos, să ne curățăm simțirile! "  
Gabriela Blănariu 
Referinţă Bibliografică:
HRISTOS A ÎNVIAT ! / Gabriela Blănariu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1562, Anul V, 11 aprilie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gabriela Blănariu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Blănariu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!