AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  25 de ani în slujba jurnalismului cultural
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Coloana vertebrală a oricărei societăţi este cultura. O vertebră importantă în judeţul Vaslui, cu ramificaţii în aproape toate regiunile Moldovei, o reprezintă grupul de presă condus de Prof. dr. Dumitru V. Marin – TVV online, Unison Radio Bârlad în eter şi online, Ziarul Meridianul Iaşi-Vaslui-Bacău, Revista Meridianul Cultural Românesc. 25 de ani în slujba respectului pentru tradiţie, valori perene şi mai nou o implicare puternică în bătălia pentru salvarea şi respectul limbii române - iată o victorie clară a trustului, unic în judeţul Vaslui şi poate în ţară. Spunem azi “La mulţi ani!”cu convingerea că mai este multă cale de parcurs, sunt resurse puternice de continuare a unui drum pe care tocmai a pornit cu succes revista MCR. Felicitări dlui Prof. dr. Dumitru V. Marin! Revista porneşte de la jurnalismul cultural, promotor şi păstrător de tradiţii şi valori perene, reuşind să ajungă, în scurt timp, până şi la inima tinerilor, redută tot mai greu de cucerit azi, când oameni de asemenea calibru, care se încumetă la asemenea luptă, sunt rara avis. 
  
Din fericire, nume mari, valori autentice s-au alăturat demersului cultural iniţiat de echipa trustului de presă. Din păcate, cei mărunţi, nedemni de a le fi menţionat numele pentru că uneori au găsit o vorbă de mângâiere pentru răufăcători – dar cât ii mai rabdă pământul? – au stat la pândă şi au lovit, cu arme mai puţin ortodoxe, acest pilon cultural atunci când li se părea că undeva lipseşte o virgulă! Cu toate acestea timpul, cel care cântăreşte cu dreaptă măsură valoarea, a cernut bobul de neghină şi corabia de presă a trecut cu succes peste un sfert de veac, prin ape line dar şi prin furtuni. 
  
La o răscruce, un moment de cumpănă în care judeţul Vaslui purta un stigmat nemeritat, graţie unui fapt antisocial grav, dar defectuos mediatizat cu aplecări înspre polul negativ, Prof. dr. Dumitru V. Marin, cel care se mândreşte cu două recorduri – cel mai vechi-constant editorialist şi cel mai prolific realizator de interviuri cu preşedinţi de state – a încercat o echilibrare a balanţei la polul pozitiv şi a făcut un apel, la care am subscris fără rezerve, pentru reabilitarea prin respectarea valorilor culturale ale judeţului. Îi cunosc din cărţile scrise, din articolele publicate, eforturile cu care a scormonit şi a scos la lumină fiecare pietricică din zestrea culturală a judeţului. 
  
Secretul longevităţii acestui trust de presă este jurnalismul cultural, în locul goanei după senzaţional, după artificii de moment, după fete-morgane sau poveşti inventate şi plătite cu arginţi pe scena politică şi socială. 
  
Cu mândrie, spun astăzi “La mulţi ani!” primei televiziuni vasluiene în care s-a rostit cuvântul libertate!Cel plătit cu sânge, în decembrie 1989! Un sfert de veac cât vârsta copilului meu, ani în care adevărul a fost stindard. 
  
Fragment semnat de Gabriela Ana Balan în volumul 
  
“25 – TV.V – istorie şi cultură” de Prof. dr. Dumitru V. Marin 
  
Referinţă Bibliografică:
25 de ani în slujba jurnalismului cultural / Gabriela Ana Balan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1824, Anul V, 29 decembrie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gabriela Ana Balan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Ana Balan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!