CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Forumul Românilor De Pretutindeni         Publicat în: Ediţia nr. 1935 din 18 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Forumul Românilor de Pretutindeni - APEL PENTRU ROMÂNII MONDIALI (I)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
1. În comunităţile din lumea întreaga (Globul pământesc) candidaţi la alegeri pentru funcţii în guvernele locale, regionale ca şi pentru cele statale şi federale. Cum? Faceţi-vă cunoscuţi ca buni cetăţeni şi intraţi ori formaţi organizaţii politice cu drept de a participa la alegeri. Apoi împărtăşiţi experienţa dumneavoastră pozitivă.  
 
2. Folosiţi limba română ca mijloc de comunicare în familie ca şi în grupuri sociale cu vorbitori de limba română. Limba noastră are o gramatică mai bogată decât alte limbi vorbite si scrise ceea ce îi permite să aibă o descriere nuanţată a comunicării. Plus faptul dovedit că învăţând profund limba maternă te ajută să înveţi mai bine şi mai repede alte limbi scrise şi vorbite ca şi conceptele şi modelele ştiinţifice.  
 
3. În ultimii ani au fost descoperite multe dovezi ale existenţei vechii noastre culturi dacice. Documentele si documentarele sunt online (pe Internet). Cu cât studiaţi mai mult despre cultura noastră cu atât veţi avea posibilitatea de a distinge între autentic şi neautentic.  
 
4. Frumuseţile patriei noastre sunt la mare căutare. Doresc să le împărtăşiţi şi să vă împărtăşiţi din ele. Când a vizitat ţara noastră, Papa Ioan Paul al II-lea a numit-o „Grădina lui Dumnezeu.” Cu siguranţă că a avut motive serioase să o numească astfel. O profesoară doctor în medicină remarca versul „“Ca şi din ţara cu râuri şi piatră” din poezia mea “Unirea cea mare” (Publicată în Literatură şi Artă # 11 din 17 martie 2016). Dânsa îmi spunea că vizitând întreaga Europă, nu a văzut atâtea râuri ca la noi în România.  
 
5. Luaţi aceste îndemnuri ca sentimente de binecuvântare a naţiei române mondiale despre care simt că se trezeşte. Odată, fiind în Statele Unite ale Americii, un preot român ortodox mi-a spus despre trecerea dincolo a unui enoriaş român de aici. Îl cunoştea de mulţi ani şi-l auzise vorbind doar în engleză. După ce l-a împărtăşit ultima oară, românu – american a spus Tatăl Nostru în limba română şi a trecut dincolo.  
 
AMIN!  
 
Forumul Românilor de Pretutindeni cu sediul în Toronto, Canada  
(World Wide Romanian Forum)  
 
Consiliul de Administraţie:  
Academician Nicolae Dabija - Preşedinte Onorific  
Chişinău – Republica Moldova  
 
Dr. Nicholas Andronesco - Preşedintele Executiv (Autorul)  
Stamford, Connecticut, Statele Unite ale Americii  
 
Poet Iacob Istrate-Cazacu – Vice Preşedinte  
Toronto, Canada  
 
Pentru comunicare folosiţi:  
Români! Transmiteţi apelul pretutindeni pe toate mijloacele de comunicare:  
radio, TV, Facebook, e-mail, ziare, reviste, viu grai, conferinţe, etc  
 
Referinţă Bibliografică:
Forumul Românilor de Pretutindeni - APEL PENTRU ROMÂNII MONDIALI (I) / Forumul Românilor De Pretutindeni : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1935, Anul VI, 18 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Forumul Românilor De Pretutindeni : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Forumul Românilor De Pretutindeni
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!