CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Traditii >  DE SÂNTION LA MACEA VATRA MEA DE CÂMPIE DE VEST ARĂDEANĂ SE MERGE CU BANDA!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Comuna Macea este situată pe fâşia de la graniţa cu Ungaria, unde mai de mult ,se trecea pe jos sau cu căruţa.Cunoscută ca o vatră a legumelor care nu se pierd în tradiţii străvechi, comuna a dat oameni de seamă care azi îşi duc veacul prin mai toate colţurilelumii. 
  
Nu ne este ruşine să consemnăm azi de SÂNTIUĂN , că de peste sute de ani aici se mai păstreaz obice 
  
Întâiul Om al satului, primarul IOan mercea le va răspunde cântând unicat ---din frunză!iul local MERSU CU BANDA! 
  
Banda înseamnă o formaţie formată din clănetaşi, dubaşi, suflători, muzicanţii surprinzând ad.hoc pe cei ce poartă cu cinste numele de Ion sau derivate-Uănu, Iuănoc, Nelu, Ionel, Onuţa , tocmai la casele lor.Când este zăpadă sania străbate satul cu caii împănaţi cu prime colrate.Căruţa,cocia sau hinteul de asemenea, sunt gătate cu prime iar ţângălăii-clopoţeii răsună deodată cu sunetul muzicii orchestrei .Se cântă o variantă locală de Mulţi ani trăiască, apoi se goşteşc plăcinte, cârnaţi, cărdăboşi, musai cu răchie de căldare. 
  
Primarul satului,IOAN MERCEA le va răspunde cu mulţumire şi le va cânta ..unicat... din frunză. 
  
Referinţă Bibliografică:
DE SÂNTION LA MACEA VATRA MEA DE CÂMPIE DE VEST ARĂDEANĂ SE MERGE CU BANDA! / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1833, Anul VI, 07 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!