CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Civilizatie >  ARADUL ORAŞ REGESC în ANUL de GRAŢIE 1834
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Atunci 
  
Comisarul regal, baronul Laurenţiu de Orczy intră în Arad, pe la Bodrog şi este întâmpinat la Aradul Nou de o delegaţie în frunte cu judecătorul Lazăr de Mihailovici. 
  
O caleaşcă şi şase cai, condusă de şase băraţi şi împdobită cu panglici se îndreaptă spre primărie unde trona un imens cort.Sub curatorul Andrei de Boroş , trei fete şi rtei băieţi au recitat în limba germană, sub o cupolă de flori în ghirlande iar primarul, Heim Domocos îsi rosteşte alocuţinea în limba 
  
maghiară. Se intonează Imnul Împerial , se ţin slujbe şi orasul capătă Rang regesc , la petrecerea cu bal, clopotele au răsunat, vinul din cele 130 de găleţi a curs peste cei trei boi fripţi, 
  
Acum 
  
Bulevardul peste care sunt încolonaţi teii înmiresmati e stăpânit de Tărgul estival, în cartiere sunt concerte, clopote răsună duminical. 
  
Noi a participat la Conferinţa Naţională de comunicări ştiinţifice în Sălile Ferdinand şi Regina Maria.Au fost lansate cărţi de o certă valoare documentară. 
  
Aradue, cu rădăcini regesti, să ne trăieşti! 
  
Referinţă Bibliografică:
ARADUL ORAŞ REGESC în ANUL de GRAŢIE 1834 / Florica Ranta Cândea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1696, Anul V, 23 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Florica Ranta Cândea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Ranta Cândea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!