CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poezie > Pamflet >  


Autor: Florica Bud         Publicat în: Ediţia nr. 2057 din 18 august 2016        Toate Articolele Autorului

Florica BUD - MIGDALE DULCI-AMARE: „O EVĂ PENTRU FIECARE ADAM” (PAMFLET)

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“De la fiecare după puteri, fiecăruia după nevoi” (Marx)  
 
Nu mă voi despărţi de luna femeilor până nu o voi stoarce de toată zeama. Zeama zemii zemilor… mă aşteptam să mă completaţi, doar trăim în acelaşi secol, Nastratinioţi Ocoşiabili Apuraminici. Ar fi păcat să nu mă folosesc de bombonelele, mărţișorelele, floricelele, bijuterelele, maşinuţele, siliconelele şi chiar de exoticele vacanţe însorite, că să pomelniciuiesc câteva dintre cadourile cele mai râvnite de către stirpea feminină.  
 
Mă aflu în plin proces autoeducativ de ştergere din memorie a termenilor ce aparţin altor vremuri şi de acceptare a celor noi. „Par example”, înlocuirea stereotipului “fiinţe bisexuale” cu neostereotipul fiinţe unisexuale. Tocmai am dat peste una dintre ştirile dimineţilor mele yahooviditice, care se încheia aşa: “chiar dacă sunteţi într-o relaţie cu o femeie, subiectul fiind tot femeie, să nu acceptaţi să fiţi bruscate de partenera voastră.” Doamne ajută, şi ele?  
 
După ce că suntem aproape siliţi să tragem după noi multiînţelesurile cuvintelor româneşti, acum trebuie să avem grijă să nu jignim pe cei care nu se încadrează în tipare comune… nu îndrăznesc să spun normale.  
 
Desigur că da, dar în acest caz, atenţie la titlu! mă veţi atenţiona pentru a nu ştiu câta oară, Domdoamnelor Optmartiene Primăvăraticoase Şi Post. Care titlu ar trebui construit cam aşa: “O evă pentru fiecare evă sau adam. Dar ca să fim scrofuloşi, respectând legi matematice bine stabilite, titlul ar trebui să sune: “O evă-adam pentru fiecare evă-adam sau adam-evă. Simt că mă apucă ameţeala şi mai ales deduc că am şi niscai lipsuri combinatico-matematice.  
 
Dar când este vorba de iubire, nimic nu mai contează. Cad bariere, garduri, podeţuri, portiţe, graniţe, meridiane, paralele, reguli gramaticale şi poduri. Dar cu podurile ce ai, sau mai bine spus ce caută ele în ecuaţia iubirii? Mă veţi apostrofa, Diabolicuvioşi Mandarinari Compopresoraţi. Şi spre ruşinea mea, veţi continua creînd un precedent periculos:  
 
Tronc Marico… Ai sclintit-o fata mea! Recunosc că una din amintirile din copilărie care mă chinuie este cea legată de rolul Maricăi, soţia dascălului Macovei, rol pe care l-am jucat în piesa “Sânziana şi Pepelea” a îndrăgitului scriitor Vasile Alecsandri. Marica-eu era mare şi proastă - prostuţele sunt invenţiile noii ere, în care femeia se tot redefineşte - iar dascălul Macovei, mic şi isteţ.  
 
Bine că nu ai fost Sânziana că cine ştie ce pretenţii-stăvilare ai ridica! veţi continua cu insistenţă să mă agresaţi, Angineriferi Proconsulari Şi Dezmăţ, călcându-mi drepturile cetăţeneşti în picioare, acum când femeia poate să facă, să ceară, să ofere, să profeseze şi să strige orice. Poate vă voi spune despre cele şapte greşeli. Numai şapte? veţi sări murmurând: “Degrabă, degrabă să prindem o babă”, Moşcotioţi Culiosologi Pamperfarizei. Nu veţi afla nimic din secretele părţii frumoase ale planetei. Poate doar cele şapte greşeli ale aplicării fondului de ten, greşeli ce ar produce multă suferinţă doamnelor cochete.  
 
Nu ştiu ce loc ocupă, pe o scăriţă a fericirii, preafrumoasele românce. În schimb, Yahoo-ul afirmă că pruncii noştri sunt cei mai fericiţi din lume. O, la, la! Sunt mulţumiţi de părinţii lor şi mai ales sunt foarte siguri pe ei, siguranţă dată de faptul că se ştiu frumoşi. Specialiştii le explică siguranţa de sine prin lipsa Internetului la aproape şaptezeci şi şapte la sută din populaţia ţării, lipsă ce îi scuteşte de comparaţia imaginii lor cu cea a “regiilor” internetului. Cei mai nefericiţi sunt sud-coreenii care, din pricina celor nouăzeci şi patru de procente din populaţie cu acces la Internet, se compara tot timpul cu tiparele perfecte din spaţiul virtual. Comparaţie care îi dezavantajează!  
 
Apropo de tiparele frumuseţii, am fost bucuroasă să aflu că modelul femeii căreia i se vede femininosul cartilajiu articular al minunatei articulaţii scapulohumerala a triumfat, iar cartilagiul respectiv a devenit peste noapte un reper plin de sex-appeal. Aşteptam de multă vreme ca modelele normale din revistele pentru femei să fie înlocuite cu cele care cântăresc 37 de kilograme. Eram curioasă daca lumea modei va ceda sfatului specialiştilor de a stopa slăbirea manechinelor… după moartea unor exemplare superbe ce sufereau de anorexie. Dar morţii cu morţii şi zombiliţele cu zombiloii care aleargă, ca Ucigă-l toaca, de tămâie când aud de greutatea celor cincizeci de kilograme sugerate de aceeaşi specialişti. Desigur că nu îţi convine, veţi sări ca mușcati de şarpe, Ahtiaţi Filiformi Debilitari Admitatori Olivieni. Subiectul m-ar lăsa rece dacă nu aş auzi acelaşi lucru, zi de zi, de parcă altceva nu mai contează în această lume.  
 
Dar unde este eva? Veţi întreba, Questionarieni Stradali Zăpciuitori. Eva? O vom lăsa în pace să îşi facă somnul de frumuseţe şi ne vom întoarce privirea spre adam cel care luptând cu caraghioşenia tot încearcă să impună o zi internaţională a adamilor; pe care între timp a obţinut-o. Ziua cu pricina a fost decretată pe 19 noiembrie. Desigur că stimabilul adam simte cum îi scapă secolul din mână şi cum era se transformă în era matriarhală. Acum, a mai văzut omenirea şi procese mai grave decât deplasarea patriarhatului spre amazoniat. Vom trăi şi vom vedea, Bombomiori Stripteuzarieni Efeminizariaţi!  
------------------------------  
Florica BUD  
Baia Mare  
august 2016  
Referinţă Bibliografică:
Florica BUD - MIGDALE DULCI-AMARE: „O EVĂ PENTRU FIECARE ADAM” (PAMFLET) / Florica Bud : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2057, Anul VI, 18 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Florica Bud : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Bud
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!