AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Floarea Cărbune         Publicat în: Ediţia nr. 1675 din 02 august 2015        Toate Articolele Autorului

Tradiţii japoneze:AUGUST- luna frunzei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AUGUST- luna frunzei. „Hazuki” (numele vechi) şi „Hachi-gatsu” (denumirea modernă). 
  
Bine-ai venit cupă cu sake! 
  
Spiritul tău mi-aduce toamna 
  
Hrănindu-mi rădăcina vieţii. 
  
August e luna când se aduc ofrande de orez, dar şi luna vacanţelor. Deşi e o lună fierbinte, turiştii vin cu miile în Japonia. Condiţiile de cazare sunt deosebite, iar frumuseţea ţării este de un exotism rar întâlnit. Există o expresie pe care o folosesc japonezii, vis-a-vis de această lună: „toamna e după colţ”. Ei se referă la faptul că anumitor arbori deja începe să li se înroşească, parţial, frunzişul. 
  
Pe 1 august, în unele zone ale Japoniei, are loc ceremonialul Bon. Tradiţia cere ca alimentele să fie uşoare, să se includă legume, fructe şi proteine din fructe de mare. Obiceiul impune ca ele să fie servite în număr de 3; 5 sau 7. Sake se bea cu măsură. 
  
(Floarea Cărbune-Japonia-mister şi fascinaţie) 
  
Sursă poză:google 
  
Referinţă Bibliografică:
Tradiţii japoneze:AUGUST- luna frunzei / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1675, Anul V, 02 august 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!