AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Proza >  


Autor: Eugen Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 1961 din 14 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Noile seriale Tv
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Noile seriale Tv 
  
În anul ‘93 după naşterea ecranului tv agresarea unui individ nu se mai face cu bâta, cu puşca, cu tunul…se face cu acest dreptunghi din sticla pe care poti pune gloanţele, ghiulelele…sub formă de imagini asociate uneori cu vorbe, care trec prin mintea individului ţintă şi lasă o comandă în execuţie. Nu există riscul ca agresorul să fie descoperit şi pedepsit. Astfel, modificarea gândurilor unei mulţimi de indivizi a devenit si un obicei pământean. 
  
Suferinţa morală nu este relaxare. 
  
Filmele seriale de pe ecranele tv cu 99% dintre episoade prezentând răul trimfător asupra binelui, cu complicitatea prin naivitate a apărătorilor binelui şi a judecătorilor răului reprezintă un tip de agresiune psihică. Doar în ultimul episod binele triumfă, personajul principal învinge răul, dar cu ce folos dacă în celelalte 99 de episoade ai suferit. Majoritatea privitorilor cred că se relaxează privind un serial tv, uneori şi două-trei pe zi. 
  
De ce nu se sesizează nimeni ? 
  
Dacă ar fi o agresiune asupra unui animal, aşa cum este asupra omului, câţi ar sări în sus lovind cu vorba? Pentru animale, pentru câini in mod special, s-a dat o lege că nu mai ai voie să-i ţii legaţi in lanţ pentru că se consideră ca fiind o agresiune psihică şi fizică asupra animalului legatul in lanţ. Serialele cu erou negativ triumfator in 99% din episoade sunt tot o agresiune psihică similară cu lanţul la câini. 
  
Ecranul tv la 93 de ani după naşterea lui este cel mai mare duşman al omului. 
  
Ca să fiu împăcat cu destinul meu consider că …”viaţa bate filmul”. Totul devine conform legilor naturii, în vehiculul numit timp, cu viteza lui tot mai mare şi pe direcţia stabilită implacabil. Măcar să mă bucur de manifestările naturale în scurta trecere pe lângă mine, unele irepetabile. Să întâmpin primăvara mergând pe jos, să mă plimb iarna cu sania lui Moş Crăciun, vara să plutesc pe valuri, iar toamna să mă urc în pomi. 
  
Atunci când viaţa bate filmul, timpul se scurge în favoarea ta, iar viaţa trăită de tine este ceva ce poate fi povestit. 
  
Eugen LUPU 
  
Referinţă Bibliografică:
Noile seriale Tv / Eugen Lupu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1961, Anul VI, 14 mai 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Eugen Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!