AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Eugen Emeric Chvala         Publicat în: Ediţia nr. 2027 din 19 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

La mulţi ani aviatorilor! La mulţi ani Cenaclului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Toată noaptea cerurile au fost în război, de parcă Erdogan şi-a întins artileria până dincolo de nori.  
Trosc... trosc... crengile corcoduşului au lovit furioase in fereastra de la balconul meu trezindu-mă dintr-un somn la fel de agitat.  
Mă aşezasem destul de târziu în pat, undeva în noapte, reţinut fiind de muuultele gânduri ce nu-mi dădeau pace (oare-i bine aşa? ce-ar mai trebui? dacă e prea mult? dacă-i prea puţin? câţi or veni oare? dacă mă vor îneca emoţiile?.....).  
Odată ridicat din pat am urmat tabietul obişnuit... pâş, pâş la calculator să-l pornesc... pâş, pâş la bucătărie să pun de cafea... pâş,pâş la baie să spăl urmele lăsate de vise.  
Cu cafeluţa în faţă ( mmmmmmm ) şi cu ochii pe desctop mă introduc în noutăţile acestei zile.  
Imagini şi ştiri mă învăluie în timp ce vântul îşi cânta neobosit aria sa.  
Trosc, pleosc... a început iar să plouă.  
Uh, cum voi ajunge acolo dacă va continua să plouă aşa?  
Fac repede un dus şi mă ferchezuiesc, am o grămadă de treburi de rezolvat azi până la ora 17.00 când e musai să fiu acolo...  
Nici nu ştiu când a trecut atâta timp, e deja ora 16.00.  
Grăbit aşez într-o sacoşă boxele, florile, iau mapa şi după o ocheadă scurtă în oglindă o tai pe uşă de parcă mi-ar fi dat cineva startul la maraton.  
Pfff.. am uitat umbrela şi a început iar să picure.Eh, n-o fi dracu' aşa de negru să înceapă iar să plouă.  
Autobuz... cobor la Universitate şi o iau la trap (se dovedeşte că necuratu-i cam tăciune că plouă iar mărunt şi des, mocăneşte cum spunea bunica).  
Clar nu ? Am ajuns cam fleaşcă :(  
Luni / 18 iulie 2016 ora 17.00 / Casa Armatei Galaţi  
Invitaţii au început deja să între în sala de recepţii. Generali, aviatori, soţii, copii, învăţătoare,oameni din elita culturală a urbei,.... şi eu care nu-mi găsesc locul semn că ceva nu-i în ordine ( ce-o fi oare?).  
- Dle Eugen, va rog! mă aud chemat şi mintenaş aflu că nu degeaba eram eu aşa de frământat, uitasem ceva foarte important... ufff!  
Noroc că... am noroc şi ies din încurcătură repede! Mânca-m-ar mama de băiet deştept (uituc dar...)  
Totul a trecut atât de repede că în final sentimentul resimţit era unul de bucurie dar şi de tristeţe, de onoare dar şi de povara noilor responsabilităţi.  
Şi afară începe iar să picure. Până la urmă ploaia e semn de belşug... nu?  
 
La mulţi ani aviatorilor!  
La mulţi ani Cenaclului "Icarus"!  
 
Referinţă Bibliografică:
La mulţi ani aviatorilor! La mulţi ani Cenaclului Icarus ! / Eugen Emeric Chvala : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2027, Anul VI, 19 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Eugen Emeric Chvala : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Emeric Chvala
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!