Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RECOMANDĂ PAGINA

REDACŢIA

CLASAMENT
DE PROZĂ

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE PROZĂ


Home > Manuscris > Foileton > Mobil |   


Autor: Emil Wagner         Publicat în: Ediţia nr. 2097 din 27 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

O fantomă
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fiul meu recent întors în patrie după un divorţ, s-a stabilit în provincie, un orăşel în care mai trăiau rude ale soţiei mele cu care a copilărit. Şi-a refăcut acolo viaţa şi are un cuibuşor în care se simte bine. Eu sunt văduv de mai bine de 40 ani dar nu mi-am putut reface viaţă. Am încercat dar amintirea soţiei făcea imposibilă orice readaptare. În consecinţă mi-am petrecut viaţa de unul singur prin străinătate, iar de cca. 10 ani reîntors la Bucureşti în fostul cămin conjugal. 
  
Mai zilele trecute fiul meu m-a scos din casa să mă plimbe prin provincie şi m-a cazat pentru câteva zile la sora soţiei mele, văduvă şi ea, întâmplător de aceeaşi vârstă cu mine. O reîntâlnire după mai mult de 40 ani. 
  
Nu ştiu dacă întâmplător sau nu dar am fost cazat în aceeaşi încăpere în care am locuit mai mult de un an imediat după căsătorie. Prima noapte a fost cum a fost. Dar din a doua, în starea de somnolenţă dinaintea adormirii apărea o fantomă. O siluetă feminină se plimba prin cameră în lumina lunii pline, da jos cămăşuţa de noapte de pe ea, apoi mă chema cu un „Vino” mai mult decât senzual. 
  
După a treia noapte cu aceeaşi viziune, am ciocănit la uşa cumnatei mele la care se vedea lumină şi am fost poftit să intru. 
  
- Citeam o carte, nu mă deranjezi. 
  
- Dragă cumnată, în casă bântuie o fantomă. 
  
- Fantomă? O fi casa veche dar nu-i un castel din Anglia, bântuit. 
  
I-am povestit cele trei viziuni identice. 
  
- Zici că te cheamă? O fi vreo prevestire? Avem de acum peste 80. Cine ştie ce ne poate aduce ziua de mâine. 
  
- Nu-i prevestire. Este mai rău. O amintire care nu-mi dă pace. Apropo, îţi mai poţi aminti data primei însămânţări a pruncilor tăi? 
  
- Însămânţare? Te referi la nouă luni înaintea naşterii? 
  
- Da! Acest „Vino” la spus surioara ta cu nouă luni înainte de naşterea primului ei prunc. 
  
- Asta înseamnă cu peste jumate de veac în urmă. Cum poţi reţine asemenea fleacuri? Probabil ai încercat să însămânţezi de mii de ori cei doi copii pe care îi ai. 
  
- Să zicem de sute deoarece după a doua cezariană i s-au legat trompele şi o făceam doar din plăcere. 
  
- Obraznicule. Aşa vorbeşti despre surioara mea? Dar cum de-ţi veni în minte tocmai însămânţarea? 
  
- Fiindcă a fost prima şi ultima oară în viaţa conjugală că a cerut repetir după îndeplinirea obligaţiei conjugale. 
  
- Va să zică, aşa zisa dragoste afişată la şi după nuntă n-a fost decât obligaţie conjugală? 
  
- Nu este chiar aşa. Vezi cam patru ani cât a durat naşterea copiilor noştri am lucrat în petrol, ceea ce înseamnă că aveam la dispoziţie numai 2 zile pe săptămână spre a face dragoste. În rest eram la sonde. Ne-am obişnuit foarte repede să avem simultan satisfacţia supremă şi asta a ţinut până a lut-o Dumnezeu la El pe surioara ta. De aceea nu am putut-o înlocui timp de mai bine de 40 ani. 
  
- Zici că fantoma ţi-a readus în minte toate amănuntele din noaptea aceea. Eu cred că, dacă le-ai povesti ţi-ai descărca sufletul oarecum rănit de această împrejurare, reîntoarcerea în exact aceeaşi încăpere în care evenimentul s-a produs. Probabil că mai este ceva ce încă nu îndrăzneşti să-l mărturiseşti. 
  
- Amănuntul lipsă poate fi considerat banal. Dar pentru mine este suprem. Mi-am văzut soţia nudă în plin soare numai de ouă ori. Ultima a fost ziua următoare nopţii în cauză. 
  
- Ştiu de această manie a ei. Nici noi surorile sale nu am văzut-o goală în plină zi. 
  
- Închipuie-ţi o nimfă care sub clarobscurul lunii îşi dezvăluie trupul apoi se dă din toată inima. Dimineaţa m-am trezit pe covor, cu ea alături goală goluţă sub razele directe ale unei zile senine de august. Privirea mea o mânca, nu alta. Cred că focul privirii a trezit-o şi văzându-ne goi pe covor, cu drept cuvânt a întrebat ce s-a petrecut. Numai Dumnezeu poate răspunde la această întrebare. Cert este doar că atunci, şi nu altă dată a conceput viaţa care s-a dezvoltat în ea. 
  
- Şi ce te deranjează? 
  
- Noroc că în cameră este parchet pe pardosea. Nu mai este pământul bătătorit acoperit de grele covoare ţesute în casă. Dacă mi-ar apare aşa cum am văzut-o pe acel covor chiar că nu aş rezista. 
  
- Dragul meu cumnat, cred că este timpul să mergi la nani. Am răscolit împreună trecutul petrecut între aceste zidari, dar acum este cazul să dormim. Să-ţi dau o pastilă de somn? Eu le folosesc uneori. 
  
- Nu, mulţumesc. Sper că voi avea visuri plăcute, fără fantome. 
  
- Noapte bună! 
  
Referinţă Bibliografică:
O fantomă / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2097, Anul VI, 27 septembrie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX DE ARTICOLE AUTOR

 
 
CLASAMENT
DE POEZIE

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!