AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Emil Wagner         Publicat în: Ediţia nr. 2079 din 09 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Frigiditate
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Tu fecioară ajută-te singură şi te va ajuta şi Dumnezeu. Fii amanta soţului tău dar după fructificarea însămânţării nu uita că ai devenit mamă pe toată viaţa. Tu rob al Domnului ajută-ţi soţia renunţând la fumat când ea a devenit mamă. Te va ajuta Dumnezeu să aducă pe lume pruncul sănătos 
  
Este sfatul pe care orice preot catolic îl dă mirilor la oficierea liturghiei de cununie. Şi nu este deloc o glumă sau o vorbă-n van. 
  
Nou creata familie după cca. un an de la căsătorie; 
  
- Ionel, ţi-am mutat pijamaua în camera de oaspeţi. Este un eveniment mare în familia noastră. 
  
- Nu înţeleg. Ce eveniment mă poate despărţii noaptea de tine? 
  
- Am devenit mamă. Uite confirmarea analizei. Sunt însărcinată de peste trei săptămâni. 
  
- Şi ce are asta cu pijamaua mea? 
  
- Fumezi! Respiraţia ta tabagică poate dăuna pruncului. Te voi primi în camera lui când nu mai miroşi a tutun. Dormitorul nostru a devenit camera pruncului nostru şi avem doar 40 săptămâni să amenajăm primirea sa pe lume. 
  
Ionel n-are ce face. E doar cocoş în familia lui, iese de sub pat numai când vrea el. Dar o dorinţă a scumpei soţioare poate fi îndeplinită. Se duce să-şi cumpere bricheta pe care obişnuia să o ţină pe noptieră. Mai mult ca sigur că Mioara a aruncat-o. N-ar fi prima dată. La fiecare „mare curăţenie” se trezeşte fără ea. Trecând pe lângă o florărie, cere două flori; 
  
- Un deces în familie? Condoleanţe! 
  
- Nu, din contră. Peste 9 luni va urma un botez! 
  
Râzând cu hohote florăreasa aranjează un bucheţel pe care i-l înmânează. 
  
- Te costă echivalentul a două flori. Atât valorează soţia în ochii tăi! 
  
Înmânând-ui o bancnotă mare, Ionel replică: 
  
- Reţine costul buchetului plus cele două flori. Mulţumesc că m-ai tras de urechi. O meritam. 
  
Acasă, oferind-ui buchetul, Ionel îi şopteşte Mioarei: 
  
- Sper că în cele 40 săptămâni mă vei vizita din când în când în camera de oaspeţi? 
  
- Cum îţi poţi închipui aşa ceva? Doar copilaşul nostru se află în această burtică. Vrei să-l striveşti? 
  
Viaţa a reintrat în normal cu o singură excepţie. Am fost deposedat de dreptul de va-mi mângâia soţia. Peste rochiţă aveam voie, din când în când, să-i simt pumnişori sau membrul cu care bătea în poarta marsupiului. De fapt şi sora mea mi-a permis asta la prima sarcină şi nu pot fi acuzat de incest. 
  
Totul va intra din nou în normal când pruncul va părăsi marsupiu. N-ar mai fi existat pericolul de strivire a sa. Deci; bea Tudose agheasma şi aşteaptă . Timpul rezolvă tot. 
  
Speranţe deşarte! În fostul nostru dormitor a apărut un pătuc cu zăbrele, şi un scrin pentru scutece, si un ... . Tot mai puţine şanse să redevină dormitor „comun” 
  
În sfârşit a apărut pruncul, a trecut botezul cu toate cele, a trecut .... tot, şoala, facultatea etc. De la Mioara primeam din când în când câte un pupic de soră mai mare. Atât tot; „puţi a tutun” era pretextul invocat. Justificat pe perioada alăptării. Dar după? 
  
Exasperat m-am lăsat de fumat. Aşa din senin. De la ora 14 n-am mai pus nici o ţigară în gură. Niciodată! Şi nu am murit. Dar nici nu s-a schimbat ceva în căznicia (sic! Chiar aşa, parcă a devenit o caznă). Pierdusem în neant soţia iubită dar am câştigat o soră suplimentară care îngrijeşte copilul nostru. 
  
Auzi colo! Copil făcut cu sora ta. Oare asta-i viaţă? 
  
Ca să compensez drepturile pe care orice soţ le are în dormitorul comun am intrat în politică. Partidul nedreptăţiţilor, cel mai puternic, care în general dă preşedintele. 
  
Noua mea surioară adică fosta soţie, acum de profesie mamă, nesatisfăcută sexual a înfiinţat partidul nesatisfăcutelor. Cel mai puternic partid care, în general, dă preşedinta. Si aşa ţara se alege cu un el sau o ea în fruntea în speranţa absurdă să mulţumească pe toţi (include şi pe toate) 
  
Or mai fi ; „mulţumiţi” pe lumea noastră de când frigiditatea este la modă? 
  
Nici Dumnezeu nu poate intervenii. Nu moare virgină ca să intre în iad. Şi-a făcu datoria să perpetueze specia. Dacă nu suportă venirea pe lume a pruncului mai există cezariene, menopauză şi chiar simplele prezervative. De ce nenoroceşte omenirea? 
  
Referinţă Bibliografică:
Frigiditate / Emil Wagner : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2079, Anul VI, 09 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!