CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Emil Wagner         Publicat în: Ediţia nr. 1927 din 10 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Pământul vulturului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O mică insulă în oceanul indian în vecinătatea peninsulei Malaca. Poartă numele de Langkawy ceea ce în limba malaeziană înseamnă pământul vulturului. Un adevărat iad pe acest pământ. 
  
Pe când Dacii sub Burebista primeau biruri de la puternicii Romani poporul vulturilor cum se numeau locuitorii acelor meleaguri din oceanul indian, înarmaţi cu suliţe şi pumnale, ca şi Dacii de fapt, întindeau câte o mână din desiş şi înhăţau câte un marinar alb oprit pe acolo ca să umple butoaiele de apă ale corabie. Alt carne nu ar fi avut iar stomacul cere. La vulturii care-i înconjurau nu puteau ajunge. 
  
Ce mai. Dacii erau un popor viteaz care ocupa, pe atunci, teritoriile ţării noastre. Păcat că prin colonizare am devenit vajnicii romani de înaltă cultură. Este fericita istorie (învăţată de şcolari în tot mai puţine ore) a poporului român. Malaezienii nu au avut o asemenea istorie iar ţinuturile lor, în care şi astăzi mai zboară vulturi, a devenit întruchiparea iadului Ortodox. 
  
Oare de ce? 
  
Cam pe vremea domnitorului Ştefan cel mare şi sfânt, un mare şef cuţitar al insulei s-a însurat cu o fată deosebit de frumoasă. Era atât de frumoasă încât toţi o doreau. Ea îşi iubea soţul care însă accepta bârfele nereale că … şi într-un moment de gelozie extremă ridică cuţitul. Fata înjunghiată a mai avut timpul să „binecuvânteze” poporul care a ajutat la întreruperea vieţii care, din fericirea supremă i-a devenit un chin. Şapte generaţii urma să dureze binecuvântarea, în numele celor şapte copii pe care i-a avut, ultimii gemeni doar câteva zile. 
  
Într-adevăr. A urmat secolul descoperirilor geografice iar metropolele au fericit toţi sălbaticii. Şi în Malaezia au apărut pastorii care, în numele Adevăratului Dumnezeu, propovăduiau cu crucea şi sabia binefacerile coloniale împărţind „dreptate” în dreapta şi stânga. Ce mai: sălbaticii au fost civilizaţi. Din păcate la terminarea celor 7 generaţii au rămas cam puţini. Normal că viaţa lor a devenit un iad. 
  
Ce noroc pe capul nostru că tot în 7 geraţii (între Traian şi Aurelian) am „absorbit cultura romană” de-am devenit din Daci – Latini, fără binecuvântarea unei zâne. Nu avem nici un motiv să ne răzbunăm pe restul lumii. 
  
Mai avem un mare avantaj. Poporul nostru este compus din numai 4 subgrupe: OLTENI, MUNteni, Moldoveni şi transilvăneni. Potrivit dialecticei şi a drepturilor omului fiecare are DREPTUL (nu stângul) la păreri. În consecinţă adevărul răsare evident din cele 4 păreri mai ales dacă se aplică a cincia, cea mai favorabilă pentru unii, nu toţi. 
  
Ţara vulturilor a devenit un adevărat iad. Auzi Doamne că toate cele 13 sub-naţii ale poporului Malaezian se înţeleg între ele. Propunerea, indiferent de unde apare este discută, nu contrazisă, iar ceilalţi care constituie sfatul conducător, eventual, o completează Aţi mai auzit de o asemenea tâmpenie, ai noştri să nu aibă ultimul cuvânt? 
  
Numai necuratul poate fi atât de neştiutor încât să nu fi auzit despre Obşoruri ca Panama. Dracii de malaezieni de pe pământul vulturilor învestesc banii câştigaţi (cinstit) în insula lor ca să creeze locuri de muncă. Auzi prostie! Păi cum să producă averea bani dacă dai salarii? Nu este mai uşor să dublezi sau înzeceşti banii dintr-un tun, mai ales dacă i-ai obţinut de haram? 
  
Nu înţeleg cum Dumnezeu mai ţine Malaezienii în regatul său sfânt după ce aceştia au ajuns în ceruri cu Turnul lui Tabel re-construit aşa, ca un bogătaş local să creeze locuri de muncă în ţara sa. O tâmpenie. Cu cât ţii banii acumulaţi mai departe de ţară ai câştig mai mare. Nu degeaba toţi latinii (de ce nu şi ai noştri) construiesc aiurea. Ce folos să-şi dea banii conaţionalilor. Banii trebuie valorificaţi (Dumnezeu ştie cum) nu risipiţi pe salarii şi impozite. 
  
Dragi draci din tărâmul vulturilor luaţi exemplu de la noi. Mai daţi dracului toţi bătrânii voştri care nu ţin nici măcar să aibă ultimul cuvânt. Vă civilizăm cu drag cum să folosiţi Obşor-urile ca să prosperaţi ca noi. Priviţi ce perlă am făcut din Herculane, o staţiune balneară folosită şi de Traian. Am înlăturat tot ce a fost făcut de vechii bogătaşi, palate care au fost valorificate până si de dictatorii comunişti. Dar pentru ei şi al lor. Nu este demn ca „naţia” să aibă parte de ele. 
  
Dacă plătiţi bine vă vom învăţa cum să prosperi cu adevărat. 
  
Referinţă Bibliografică:
Pământul vulturului / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1927, Anul VI, 10 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!