AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Pamflet >  


Autor: Emil Wagner         Publicat în: Ediţia nr. 1489 din 28 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Cetăţean SAU votant.
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vai Doamne ce neserioşi pot fi şi preşedinţii aceştia. Să confunde un onorat votant, membru al celor 7 milioane, cu un simplu cetăţean. Trebuie urgent făcut ceva. Aş sugerea antenei 3 să ne dea întâlnire undeva, într-un loc „persoană importantă” ca să ne plimbăm în calitate de votanâi, cu pancartele de rigoare, chiar dacă sunt pe piept şi pe spate cum le purta Charli Chaplin. 
  
Am ascultat aseară comunicatul „comunicat” direct de „mutu” care acum pare că vorbeşte. Cum este normal s-a adresat numai celor 7 milioane care au votat cândva, cu ani în urmă o reuniune care de mult nu mai există. Dar… auzi ce ingratitudine. Nu s-a adresat politicos „Tovarăşi votanţi din grupul celor 7 milioane”. Nu! Să adresat cu totul nepoliticos (politic vreau să zic), „ Cetăţeni Români” de parcă eu mortul, care din toată inima fac parte din cei 7 milioane, aş fi cetăţean. Poate că am fost, cu ani în urmă când mai făceam umbră pământului sfânt al mult iubitei România, cetăţean onorabil care vota cum îi dictează inima. Acum sunt la rând cu ceilalţi 7 milioane care-şi dau votul celui care dă mai mult. Mie mi-a dat tămâie popa politicianul. 
  
Oare cetăţenii lui „mutu” fac legile? Nici nu se poate pune problema. Nu! Noi morţii şi „turiştii” facem legile în această ţară. Si ar fi „politicos” să ni se adreseze „Tovarăşi votanţi” 
  
Sincer, încă nu am murit şi nici nu am de gând înainte de a vedea cum „cei 7 milioane de votanţi” vor apune reintrând în mormintele lor sau reîntorcându-se din autocar în gospodăria de care nu au avut grijă, contând exclusiv pe cadoul electoral. Nu-l agreez nici pe „iubitul tovarăş de suferinţe” care, temporar ne conduce. Am mai împuşcat unul acum câteva zile numai deoarece „prea mulţi” îl iubeau. E greu să conduci un guvern. Oricând te poţi trezi cu o răceală provocată de glonţul rece în capul înfierbântat. Din omenie sper ca noului „mult iubit” să nu i se întâmple. 
  
Sunt cetăţean. Fac parte din poporul român. Preşedintele mi sa adresat şi mie şi am înţeles deplin tot ce a spus. Bineînţeles că uneori mă duc şi să votez. Atunci când văd o alternativă credibilă ca la ultima alegere prezidenţială. Am dat din toată inima votul actualului preşedinte deoarece din ceea ce a făcut din municipiul Sibiu s-a dovedit gospodar şi ţara duce lipsă de asemenea oameni. Dar sunt mirat că fruntaşii PSD nu mai amintesc nimic din sloganul de până mai ieri „şapte milioane de voturi date pentru USL”. Oare au devenit, aşa peste noapte, gospodari şi responsabili? Parcă nu este chiar de crezut. Probabil că au schimbat pălăria. Sper din inimă că adoptă şi un nărav nou. 
  
Să-i ţină Dumnezeu cum ţin şi ei de noul nărav. 
  
Referinţă Bibliografică:
Cetăţean SAU votant. / Emil Wagner : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1489, Anul V, 28 ianuarie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!