AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Emil Wagner         Publicat în: Ediţia nr. 1473 din 12 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Cine când şi cum verifică promisiunile făcute de conducătorii noştri?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A trecut un an bun de când TVR a anunţat, prin unul din posturile sale, că un primar „a promis sătenilor” că va face în folosul satului o platformă de fermentare a gunoiului de grajd ca să nu mai pută tot satul „a România”. Nu ştiu dacă chiar acestea au fost cuvintele folosite dar eu asta am înţeles. Am urmărit zilnic pe toate, toate posturile dacă, cum, cu ce fonduri şi în ce mărime, cu sau fără folosirea muncii voluntare a asistaţilor sociali apţi de muncă au fost realizate acele platforme de interes comun. Nimeni nu a mai spus nimic. Asta mă interesa, probabil numai pe mine. Nu alte promisiuni aruncate în van de posibili „binevoitori” care doresc atenţia publică. 
  
Oare s-a specializat mas media în difuzarea gogoşilor promise? Cu promisiunile electorale este clar. Sunt palavre de circumstanţă şi nimeni, în special vorbitorii, nu le cred. Ar fi o minune dacă „terminarea autostrăzii promise” s-ar fi realizat. În fond a fost „o renunţare” prin redistribuirea fondurilor la asistenţa socială. Dar multe iniţiative bune apar, din păcate numai prin „promisiuni” şi nimeni nu verifică spre a lăuda realizatorul sau a critica sever şarlatanul promiţător. 
  
Aş dori ca mas media să fie mai activă. Nu în transmiterea cu mare alai a unui nou frecvent certat cu legea. Nici asupra relativităţii forurilor care aprobă aplicarea propriilor legi. 
  
Mă interesează fapte petrecute. De exemplu fiinţarea neîntreruptă de peste 25 ani a fostei Gospodării Colective acum denumita Asociaţia Agricolă din Arad. De ce nu ni se spune că la Mioveni, fabrica de automobile a fost modernizată şi cu aceeaşi muncitori recalificaţi realizează o producţie atât de mare încât şoselele nu mai încap exemplarele care se exportă. De ce nu i se face autostrada tehnologic necesară? 
  
Probabil, repet probabil, avem ziarişti buni de mare calitate. Dar după difuzarea „ştirii bombă”, o iniţiativa care „va aduce” în viitorul relativ enorme foloase şi mari îmbunătăţiri a vieţii milioanelor de votanţi, nimeni nu mai suflă nimic despre ea. A fost o doar ştire mincinoasă sau „nu s-au realizat condiţiile economice ca promisiunea să fie chiar ţinută” 
  
Ce-ar fi dacă ştitre asupra unei „promisiuni” ar declanşa un ceas iar după ora H s-ae publica realizarea sau nerealizarea ei împreună cu măsurile anti--minciună eventual luate. 
  
Numai aşa vom putea tinde spre o Românie a lucrului bine făcut. Aştept de la conducătorul nostru proaspăt ales să îndrume mas media suficient de ferm spre a o trezi din frumoasele visuri neacoperite pe care ni le difuzează 
  
Referinţă Bibliografică:
Cine când şi cum verifică promisiunile făcute de conducătorii noştri? / Emil Wagner : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1473, Anul V, 12 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!