CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Emil Wagner         Publicat în: Ediţia nr. 1437 din 07 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Lumină din lumină
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De regulă sintagma din titlu este completată, chiar de preoţi, cu „Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat” 
  
Cu lumina este clar. Dacă nu ai nici o sursă de lumină vei rămâne în întuneric. Dar asta nu înseamnă că lumina generează lumină. O sursă de lumină iluminează locul unde se află făcând vizibile obiectele aflate acolo. Dar să lăsăm fizica. Azi ne preocupă de fapt politica, dacă un partid socialist este sau nu un partid socialist în sensul că derivă din el precum lumina sau însăşi Dumnezeu de pildă. 
  
Să analizăm şi sintagma Dumnezeu Adevărat. Dacă un preot, slujitor al Dumnezeirii, o afirmă înseamnă că există şi Dumnezei neadevăraţi. Unul din aceşti Dumnezei sugerat ar putea fi Dumnezeul Catolic acuza de „mare ingratitudine” considerând că Sfântul Duh purcede din Tatăl şi Fiul, nu numai din Tatăl cum „se ştie!” (nu se crede) în religia Ortodoxă. 
  
Preoţii Ortodocşi „ŞTIU” că Sfântul Duh purcede „NUMAI” din Dumnezeu Tatăl. Din aceasta se deduce că Dumnezeu Fiul adică Domnul Nostru Isus Cristos este o entitate distinctă diferită de Dumnezeu Tatăl. În acest caz religia Ortodoxă nu mai este „MONOTEISTĂ” ci politeistă, identică cu aceea a anticilor în care Divinitatea era constituit dintr-o familie cu multe rude. 
  
Aşadar care este Religia Monoteistă Adevărată? Cea a grecilor antici cu mulţimea de zei sau aceea Ortodoxă cu doi Dumnezei (Tatăl şi Fiul) si o pleiadă de sfinţi făcători de minuni? 
  
Religia Catolică şi cele derivate prin Protestantism admit un Dumnezeu unic care este Dumnezeu Tatăl. Dumnezeu Fiul apare ca materializarea umană a unicului Dumnezeu menit să aducă omenirea pe calea dreptăţii creştine. Fiul si tatăl constituind una şi aceeaşi entitate au un singur suflet materializat în religie de Sfântul Duh. Rezultă că Sfântul Duh purcede din Dumnezeu în dubla sa calitate de Tată şi Fiu. Dar şi religia Ortodoxă are dreptate în „precizarea” că Sfântul Duh purcede „NUMAI” din Dumnezeu în calitatea sa de tată, nu şi din entitatea diferită „Dumnezeu Fiul”. Devine însă tipică pentru o Divinitate care nu mai este unică precum susţin religiile monoteiste. 
  
Iar ne-am luat cu vorba. Să revenim la adevăratele oiţe 
  
Purcede PSD din PSD? 
  
Nu este deloc un joc de cuvinte. A existat istoric un PSD fondat de însăşi Karl Marx care a stat la baza formării de către Lenin a partidului comunist după fulminantul Manifest Comunist rostit de Marx la prima internaţională socialistă ţinută în 1848 în Londra. După unele corectări făcute la apariţia operei economice de bază a lui Marx, Capitalul, Partidul Social Democrat de tip Marxist esenţial deosebit de partidul comunist al lui Lenin există şi astăzi cu adepţi pe tot globul în afara României. 
  
PSD-ul românesc purcede din partidul comunist deformat de capitalismul pe care îl admite. Caracteristica lui este „proprietatea socială” asupra tuturor bunurilor prin reprezentanţii membri PSD de bază. Toate avuţiile ţării, exprimate în bani, păduri şi alte resurse naturale devin proprietatea întregului popor reprezentat de baronii aleşi prin propaganda PSD-istă. 
  
Cum de nu înţeleg organele de justiţie că baronii deţin averile treptat acumulate numai spre bunăstarea întregului popor? De asta au fost aleşi de milioane de votanţi aduşi cu autocare (forţa) să-şi exprime „benevol şi nesilit de nimeni” votul. 
  
Deşi lumina purcede din lumină şi nu poate fiinţa fără ea, PSD nu purcede din PSD şi ar fi mai bine, mai economic, mai sănătos fără el. 
  
Facă-se Voia Ta Doamne şi instituie lumină acolo unde mai dăinuieşte întunericul Comunist. Poporul nu a delegat voit pe nimeni să acapareze toate bunurile ţării. Mascarada cu milioanele de votanţi plimbaţi cu autocarele de către lideri PSD-işti al cărui cor este condus de Antena 3 menţine artificial puterea în mâinile Pontiste. Prin baroni însemnate bogăţii sunt îndepărtate de acei cu bună credinţă care investesc în locuri de muncă bine retribuite. Poporul tău Doamne doreşte să muncească spre a-şi câştiga cinstit pâinea cea de toate zilele. Comuniştii ascunşi sub sigla PSD ne mint cât pot, spre aşi însuşi bogăţiile spre prosperitatea noului comunism capitalist. 
  
„Sculaţi voi oropsiţi ai soartei” imnul inaugurat la Londra în 1848, eventual adaptat corespunzător, redevine actual ca să scăpăm de noii comunişti care vor îmbogăţirea prin înşelătorie şi minciună. Pădurile care generează oxigenul chiar şi pentru membrii PSD care le taie ne sunt necesare tuturor. Să fie pedepsiţi aspru cei care, nu numai şi le însuşesc, dar le şi transformă în bani. 
  
Politicienii se înfrăţesc cu popii. Ministrul Energiei începe să cânte popeşte chiar în faţa milioanelor de telespectatori. Nu mai zic de acei care se închină atingând chiar umerii celor din dreapta sau stânga ca să arate adânca credinţă care îi „bântuie” Se pare că religia Ortodoxă devine dintr-o dată problemă de stat. Oare PSD-ul Marxist o fi de vină? 
  
Referinţă Bibliografică:
Lumină din lumină / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1437, Anul IV, 07 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!