AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Emil Wagner         Publicat în: Ediţia nr. 1430 din 30 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Întoarce-te Române
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Altfel exprimat: „Fie pâinea cât de rea tot mai bun e cozonacul”. Dar cozonacul nu este apreciat de actualul regim din ţară car l-a înlocuit cu PANETONE. Oare vom reintroduce cu timpul cozonacul ca diaspora muncitoare să revină spre a-l aprecia? 
  
Întoarce-te Române 
  
Spre somnul cel de moarte 
  
În care te-adânciră 
  
Fruntaşii PSD-işti 
  
Este primul vers al unui nou imn cu valabilitate pe întreaga durată cât mincinoşii vor mai deţine majoritatea. Sper ca toată suflarea care ne-a umplut sufletul de speranţă in seara dinaintea rezultatelor sufragiului prezidenţial să-şi amplifice în jerbă solicitările astfel ca repejor să putem culege roadele conducerii prezidenţiale pe care ne-am ales-o şi o dorim din suflet. 
  
Să nu ni se mai spună că „băsiştii” manevrează în culise să ia puterea aflată „în mâna clasei muncitoare atotbiruitoare”. Domnul Preşedinte Băsescu a avut însemnătatea lui în prosperarea ţării. Orice ar zice purtătorii actuali ai ştafetei fără contribuţia esenţială a predecesorilor ţara ar fi arătat infinit mai prost. Să ne reamintim: 
  
Perioada de bum care prevestea recesiunea economică mondială din decembrie 2007 a generat o înflorire artificială a economiei ţării. Primul ministru Tăriceanu, crezând sincer în „economia care duduia” a sporit cu peste 50% pensiile apoi a generat o lege similară pentru personalul din învăţământ. Din păcate prea târziu. Legea respectivă aprobată „în unanimitate” şi promulgată de Preşedinţie nu a putut fi pusă în execuţie datorită marilor falimente ale băncilor care, în cascadă, au avut loc la începutul anului 2008. Prevăzând consecinţele crizei care deşi se instalase mondial avea încă un mic efect în ţară, Tăriceanu a plătit din bogatele sume economisite la terminarea anului financiar cu care se mândrea, tot ce se putea plăti mai mult sau mai puţin legal astfel că noul buget 2008 a început cu datorii în locul avantajului financiar efectiv avut. O dovadă a calităţilor „marelui manipulator Tăriceanu” care doreşte şi astăzi să-şi revalorifice calităţile de fachir. 
  
Ponta a început regimul politic care-i poartă „cu mândrie” numele prin „înfrăţirea” tuturor românilor indiferent de concepţia politică. Teoretic este lăudabil dar… 
  
USL, marea coaliţie, gigantul cu picioare de lut la care Ponta mai năzuieşte şi astăzi, a unit lupul cu turma de mioare. Deşi se înfrupta copios cu biete miorele, lupul posta în „apărător al POPORULUI” iar îmbroboditul cioban al turmei înghiţea în sec cu stoicism sperând, sperând, sperând … 
  
La timp oportun a pus însă piciorul în prag. A ieşit cu sângerânde răni dar victorios. Din fracţiunea liberală a USL care, întărită cu PDL-ul hulit pentru „reducerea salariilor”, a creat germenul unei noi politici a ţării concretizată de „mutul Luteran Sas dar gospodar” care a înălţat la rangul de capitală culturală a Europei Sibiul, un neînsemnat, dar frumos, oraş al ţării. 
  
Este interesant că Ponta personal, cauza efectivă a ruperii alianţei USL, nu a acceptat nicicând pierderea unui stufos electorat adus de PNL. În concepţia sa USL există şi astăzi (USL trăieşte , lozincă din campania electorală) cu aportul fachirului Tăriceanu care, trădând toate concepţiile liberale păstrează înfrăţirea cu însăşi Necuratul deşi puntea a fost de mult trecută. 
  
Alegerea unui nou preşedinte al ţării, funcţie dorită cu sârg de Ponta, a mobilizat involuntar populaţia ţării în lupta pentru o Românie mai bună. O Românie altfel. O Românie a lucrului bine făcut. Ştim cu toţii cum Ponta, neavând încredere în votul exprimat de alegătorii din afara ţării i-a împiedicat efectiv să-şi exprime crezul politic. O mare greşeală care a unit cu adevărat populaţia de electori nu ca Ponta care a unit sub aceeaşi umbrelă leul tigrul şi hiena cooptând la exercitarea puterii până şi mult hulitului partid ultranaţionalist România Mare. 
  
Poporul, în special tineretul, a arătat că, la nevoie, îşi poate impune voinţa. Zeci de mii de manifestanţi au demonstrat voinţă politică în mari municipii ale ţării. Ponta „a înţeles”, în vorbe goale, voinţa exprimată din suflet a poporului înşelat de regimul mincinos impus. 
  
Internetul şi Facebook au mobilizat populaţia separând minciuna de adevăr. Poate va fi în continuare necesar, nu pentru „plimbările” sugerate de antena3. Deocamdată Ponta mai crede că „poporul are întotdeauna dreptate”.Dar minunile nu ţin mult. 
  
Ne apropiem de a treia zi! Ajut-ne doamne! Tineretul pare că începe să se ajute şi singur. 
  
Referinţă Bibliografică:
Întoarce-te Române / Emil Wagner : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1430, Anul IV, 30 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!