AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Emil Wagner         Publicat în: Ediţia nr. 1338 din 30 august 2014        Toate Articolele Autorului

Simplă sugestie!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Într-o anumită zi din an milioane de oameni de pe acest glob rostesc în biserică, de trei ori, următoarea rugăciune:  

Te rog Sfinte Doamne ca, prin voia Ta, orice promisiune, declaraţie sau jurământ pe care îl voi face în următoarele 12 luni să fie nul şi neavenit. Acesta să-mi fie ajutorul dat!  

Este un fapt cert care poate fi confirmat de mii de concetăţeni care practică această cutumă.  

Pe de altă parte in Dicţionarul lui Mirel Preda a fost cules, între altele, enunţul premiat la o competiţie pentru cele mai adecuate definiţii ale unor termeni contemporani, ţinută în SUA prin 2010, care sună:  

"Corectitudinea politică este o doctrină cultivată de o minoritate delirantă, ilogică, promovată de mass-media oficială, care susţine este posibil apuci o bucată de căcat de partea curată".  

Autorul nu este român. Dovadă ar fi că acesta nu şi-ar permite o cacofonie. Dar se potriveşte.  

Ţinând seama de aceste împrejurări sugerez partidelor politice ca, la numirea în funcţie a persoanelor de conducere, acestea să depună public un jurământ similar cu rugăciunea sus specificată. Vor avea astfel ocazia să găsească mai uşor „partea curată a ..”  

Jurământul ar fi necesar si din partea candidaţilor încă neinvestiţi.  

Sunt convins că astfel noi toţi, cei PESTE 7 MILIOANE de votanţi, am duce-o mai bine şi vom fi mai bogaţi (spiritual) deoarece vom ştii la ce să ne aşteptăm.  

Referinţă Bibliografică:
Simplă sugestie! / Emil Wagner : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1338, Anul IV, 30 august 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!