AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Emil Wagner         Publicat în: Ediţia nr. 1311 din 03 august 2014        Toate Articolele Autorului

România 2015
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Din perspectiva August 2014  

Lucrarea este o fantasmagorie de anticipaţie. Rog pe toţi care nu au la îndemână o pastilă sau un baton de nitroglicerină să de abţină citirii.  

 

În sfârşit am scăpat de Băsescu, un Ceauşescu mai actual potrivit antenelor şi al majorităţii votanţilor vii sau de mult praf şi pulbere.  

Peste 8 milioane (după redistribuire, vorba fostului ministru Şova) am ales ca preşedinte un cetăţean român (voia constituţiei) dar de etnie română, de religie Ortodoxă şi puţin certat cu legea (voia alegătorilor). Să-i fie ţărâna uşoară când n-o mai fi printre noi!  

Dar în scurtul timp dintre omologarea de către BEC a noului Preşedinte şi instaurarea sa efectivă, în istoria ţării a fost scrisă o nouă filă.  

Trei regiuni istorice ale ţării, Banatul, Crişana şi Transilvania au cerut Consiliului Europei şi au obţinut includerea în Zona Schengen sub numele Federaţia Dacia. În consecinţă lanţul munţilor Carpaţi a devenit limita zonei iar punctele vamale din estul ţării au fost mutate pe văile care traversează munţii.  

Noul preşedinte al României s-a trezit astfel peste noapte cu numai 10 milioane de locuitori. În consecinţă, repejor, a mărit consiliul de miniştrii de la 30 la 40 deoarece deveneau necesari miniştri delegaţi pentru colaborarea românilor Ortodocşi cu fraţii lor de peste munţi. Chiar şi noul parlament, părăsit de ne-ortodocşii căzuţi în dizgraţie, a fost întărit la 600 prin modificarea ad-hoc a constituţiei prin Decret de Urgenţă cauzat de situaţii excepţionale. Aproape că ţara nu mai avea locuitori vii care să ocupe toate noile posturi administrative deoarece şi baronii locali au cerut întăriri în consiliile judeţene şi primării.  

 

Dincolo de munţi situaţia s-a cristalizat mai simplu. Preşedinte a devenit sas-ul care a pierdut tranşa II deoarece nu era etnic român, nici măcar Ortodox. Ce crimă vezi Doamne!  

O adunare constituantă organizată de pe o zi pe alta a hotărât un cabinet de 3 miniştri, întărit de preşedinţii regiunilor. Federaţia asigura autonomia completă a fiecărei regiuni în parte care trebuia să trăiască şi să prospere din veniturile ”marilor industrii” care nu mai era gestionată de Bucureşti. Nici vorbă despre vreo ungur-izare. Din contră saşii de prin lume au fost invitaţi să revină la patria mumă pe care nu au părăsit-o de plăcere. De sute de ani locuitorii întregului Ardeal trăiesc în pace interetnică Doar politicienii mai instigau din când în când o ură între etnii spre a câştiga votul. Politica a fost însă preluată de oameni gospodari care se asociază de câte ori este cazul. Chiar şi la înlăturarea vitregiilor naturii sare în ajutorul victimelor întregul sat. Nimeni nu aude pe acolo despre „ajutor electoral”. Fiecare creştin neortodox se ajută singur spre a obţine şi ajutorul lui Dumnezeu.  

Aşa să ne ajute Dumnezeu şi pe noi păcătoşii!  

 

 

Referinţă Bibliografică:
România 2015 / Emil Wagner : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1311, Anul IV, 03 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!