CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Sentiment >  


Autor: Emil Iulian Sude         Publicat în: Ediţia nr. 1932 din 15 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Emil Iulian SUDE - POEME TIMIDE (3)

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În spatele pseudonimului se ascunde ori teama de realitate ori teama de fantezie. e ca atunci când a iubii mai are un i de la infinit. a te ascunde cu speranța de a fi nevăzut de ceilalți ca un cel mai cel care vrea să îi cunoască pe toți cu temerea de a fi cunoscut. e ca și cum eul gonflabil are petice . numele tău dăruit e fericirea neactivată. în spatele măștii și diavolul e mai frumos. numele de împrumut e confortul celui slab. câți dintre noi nu am visat un vis mai mare pe care să-l putem duce. un fir de iarbă să fie strigat pom. în spatele numelui de împrumut nici iarbă nici pomi nu cresc. identitatea este acceptarea ierbii de a fi chemată iarbă pomului de a fi chemat pom. azi mă identific cu tine iarbă pom. azi sunt cel care vreau să fiu dintotdeauna. de numele meu nu mă tem mă tem atunci când sunt strigat cu numele meu. de numele meu nu mă tem mă tem de numele tău.  
 
Asemănarea dintre viața reală și viața ficționară este aceea că personajul asimilat de tine are altă viață trăită de altcineva care este viața ta. să te vezi în aceleași ipostaze . nici chiar imaginația să nu te schimbe. în poveștile de dragoste să vrei să fii albă ca zăpada dintr-un mutulică e ca și cum nicio sincronicitate nu este o întâmplare neobișnuită. sinele cel vast are numai o singură poveste împărțită în semnificații. o singură poveste este sinele cel vast. în fiecare poveste asemănările au diferențele lor și ea nu va tinde niciodatã către zero. amortizare suspendare a planurilor. o carte de noptieră de la care aștepti să se schimbe peste noapte finalul. sinele cel vast se schimbă în funcție de croiala personajului care croiește din sinele cel vast. e ca și cum l-ai actualiza pe mutulică în alba ca zăpada. De ce nu. transferul dintre realitate și ficțiune e egal cu numărul celor care mai cred în povești. în lumile albe și negre sunt oameni în culori. în marile povești de dragoste și mutulică e albă ca zăpada. povestea e o fantasmă reală în care sinele cel vast își actualizează stările.  
 
Îmi vine să strig ceva. însă atâtea gânduri în devălmășie mă aiurează. să spun cuiva ceva atâtea gânduri mă aiurează. de parcă aici aș fi acolo aș fi. câte un pic din nefericirile toate acum se perindă. și se preschimbă în ceva ca o micuță fericire. gânduri voi gânduri brute nealterate de gândirile toate. o aiurea aiurare ce trece dar nu se disipează. să te pierzi în propriile gânduri între extatic și tristețe. între nu știu ce și nu știu cum. între prezență și absență. să te destăinui gândurilor tale singurele care te ascultă și nu te întreabă de unde au venit. singurele care te fură de aici. într-un spațiu rotitor în balans. și numai unul dintre gânduri să fie gândul central. să cauți apoi primul gând care te-a purtat a aiurare și să nu ți-l mai amintești decât pe acela cu care te gândeai la un pom și ultimul gând este că stă să plouă. de unde conversia pomului cu ploaia. între timp am iubit am urât am scris.  
--------------------------------------------------------  
Emil Iulian SUDE  
Bucureşti  
14 aprilie 2016  
Referinţă Bibliografică:
Emil Iulian SUDE - POEME TIMIDE (3) / Emil Iulian Sude : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1932, Anul VI, 15 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Emil Iulian Sude : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Iulian Sude
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!