CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  GEO CĂLUGĂRU ”ORICE SEMN ESTE O INSULĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întrebându-mă de ce a socotit scriitoarea Elisabeta Iosif necesară o astfel de lucrare, cum este volumul ”Orice semn este o insulă” cred că, se datorește parcursului rodnic pe urma atâtor semne lăsate de oameni iar dacă ne referim la cele rămase de la cei răstigniți pe crucea verbului „a fi”, răsplătiți cu acest har de a crea întru dăinuire a ajuns, cred, la concluzia că, acest tip de om posedă în sine unirea dintre cer și pământ, rezumând în ființă cele trei regnuri, așadar întreaga Creație divină. Capabilitatea de a crea sub zodia perenității și a lăsa astfel semne, ce pot sfida trecerea timpului, constituie partea tainică a ființei umane de proveniență divină. 
  
Orice taină care a ispitit omul să încerce mereu s-o descifreze este de la sine înțeles, exprimând, nevoia de a se înțelege pe sine. Așa îmi explic motivația care a stat la baza acestui demers, deloc ușor dar pe care scriitoarea Elisabeta Iosif l-a înfăptuit cu talentul scriitorului. 
  
Autoare cu o activitate literară deosebită, scriitoarea Elisabeta Iosif este o intelectuală fină, căreia i s-a hărăzit să rămână un om al locului (există o genă a locului natal) de aceea eu cred că toată viața, o voce tainică, un duh al pământului îi șoptea în ureche faptul, că n-are nicio șansă se se fixeze în altă parte. Zborul dintr-un loc în altul nu i-a fost îngăduit decât pe mici distanțe. 
  
Întrucât, semnele care rămân în urma noastră ne conferă identitate individuală și de neam, constituind „semnele” sau A.D.N.–ul Dumnezeului din om, avem datoria sacră de a le conștientiza și ocroti prin toate mijloacele posibile. 
  
Geo Călugăru 
  
Referinţă Bibliografică:
GEO CĂLUGĂRU ”ORICE SEMN ESTE O INSULĂ / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1705, Anul V, 01 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!