CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Elisabeta Iosif         Publicat în: Ediţia nr. 1660 din 18 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

ELISABETA IOSIF - ORICE SEMN ESTE O INSULĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O NOUĂ CARTE 
  
Ștefan Dumitrescu - fragment din prefața cărții 
  
(..)... Elisabeta Iosif este creatoarea unui eseu subtil, care ţine de dimensinea poeticului, a metaforei, a cultului. Elisabeta Iosif scrie ceea ce numim noi prin eseu, un reportaj spiritual, un reportaj al comunicării profunde şi totale cu universul spiritual, cu acel cosmos de semne al spaţiului pe care le interpreatează, trecându-le prin mintea şi prin sufletul ei, proiectându-le pe ecranul de irizări al operei literare. 
  
Elisabeta Iosif este un om cu lecturi bogate, cu gusturi şi percepţii rafinate. De aceea textele ei sunt pline de moto-uri sau citate din marii oameni de cultură, scriitori, filozofi, critici de artă, citate care sunt de fapt ochi, fante, semne prin care scriitoarea percepe realitatea. Uimitoare este la Elisabeta Iosif capaciatea ei de a re-construi, de a re-învia “lumea”, viaţa, realitatea aşa cum au fost ele în momentul acela. Din citatul următor nu vedem tabloul lui Deceneu, ci chiar omul, aşa cum stă pe trunchiul copacului, ascultând susurul apei proaspete de izvor : 
  
“ Mi-l imaginez pe Deceneu stând pe trunchiul aflat lângă izvorul cu cea mai pură apă…Am stat în același loc, am băut de la izvor, ca dintr-o apă sfântă, simţind că sorb lumină. În stânga izvorului, platoul era dominat de Discul Solar, un soare imens de andezit, care indica nordul printr-o limbă, ce continua dincolo de cercul soarelui. “Cercul este dezvoltarea centrului sub aspectul său dinamic… muntele simbolizează în acelaşi timp centrul şi axul universului” (Jean Chevalier). Soarele de andezit era aşadar simbol al perfecţiunii şi al armoniei, un spaţiu închis şi protector.” 
  
O însoţim pe Elisabeta Iosif într-un loc sacru pe care nu l-am văzut niciodată, la Palatul Felix Romula care este Palatul imperial al lui Galerius (Împărat roman care prin originea sa era dac). Vedem şi auzim realitatea vie şi atmosfera de atunci prin ochii şi urechile autoarei care ne scufundă în miezul sacru al legendei, şi care are capacitatea dea re-crea ”lumea de la început”, cum ar zice Mircea Eliade.(...) 
  
Referinţă Bibliografică:
ELISABETA IOSIF - ORICE SEMN ESTE O INSULĂ / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1660, Anul V, 18 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!