AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Scrieri >  


Autor: Elena Trifan         Publicat în: Ediţia nr. 1775 din 10 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

FOCUL MÂNGÂIETOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FOCUL MÂNGÂIETOR  
 
Suntem într-un peisaj de munte, pe o pajişte o căsuţă de bârne, alături o apă în care se reflectă chipul muntelui şi galbenul pădurii.  
 
Din acoperişul casei izbucneşte o vâlvătaie roşcat-arămie cu nuanţe de verde şi galben-auriu, diafană, pură şi mângâietoare.  
 
Are aparenţa unui incendiu, dar în loc să distrugă, pare a fi o esenţă a vieţii, a luminii şi a frumuseţii.  
 
De la ce oare să se fi aprins? De la focul inimii, de la lumina soarelui, de la părul auriu al unei zâne, să fi fost adus de mâna zeilor, să fie lumina necreată care este vie, dar nu arde?  
 
Aş vrea să îl ating cu mâna, să mă contopesc cu el şi să devin lumină galben-roşiatică cu care să dau vedere nevăzătorilor, să aprind toate cuptoarele, să pornesc toate centralele, să transform tristeţea în bucurie, să vindec toate bolile, să incendiez gândurile negre şi să cauterizez rănile.  
 
Textul a avut ca suport o pictura si a fost realizat in atelierul de creatie al Cenaclului "Cetatea lui Bucur", Bucuresti.  
 
Elena TRIFAN  
 
Referinţă Bibliografică:
FOCUL MÂNGÂIETOR / Elena Trifan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1775, Anul V, 10 noiembrie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!