CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Elena Trifan         Publicat în: Ediţia nr. 1609 din 28 mai 2015        Toate Articolele Autorului

CASA CORPULUI DIDACTIC PRAHOVA, RECEPTACUL DE CULTURĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ctr  
 
CASA CORPULUI DIDACTIC PRAHOVA, RECEPTACUL DE CULTURĂ  
 
Vineri, 22 mai 2015, Casa Corpului Didactic Prahova a fost gazda unui eveniment cultural complex şi original, organizat de Zonta Club International.  
 
Acesta a constat dintr-o întâlnire cu scriitoarea Angela Baciu, cu reprezentanţi ai Zonta Club şi ai revistei „Avantaje”, discuţii despre rolul femeii-artist în societate, un recital de poezie şi o tombolă.  
 
La activitate au luat parte scriitoarea Angela Baciu, avocat Cristina Tudor, reprezentant al Zonta Club International, profesor Mariana Cazacu, director CCD Prahova, Cristina Petre, inspector şcolar cu educaţia permanentă, Oana Mihaela Niculescu, bibliotecar CCD Ph., Minodora Petrişor, bibliotecar Colegiul „Spiru Haret”, Ploieşti, profesori de limba română din judeţ, scriitori, elevi.  
 
Reprezentantele instituţiei gazdă: director Mariana Cazacu, bibliotecar Oana Niculescu, cât şi inspector Cristina Petre, au afirmat că sunt încântate de organizarea unui astfel de eveniment cultural şi s-au arătat deschise pentru viitoare colaborări.  
 
Cristina Tudor, fostă elevă a Liceului „Mihai Viteazul” din Ploieşti, reprezentant District 30 – Zonta International, a prezentat un scurt istoric şi aspecte ale activităţii Organizaţiei Zonta International.  
 
Aceasta a fost înfiinţată în SUA în anul 1919, are un număr de peste 30.000 membre şi activează în 67 de ţări.  
 
Asociaţia Zonta Club Valea Prahovei a luat fiinţă în februarie 2013, în baza OG 26/1990.  
 
Este o asociaţie apolitică, neguvernamentală, care promovează statutul femeii prin servicii şi advocacy. Membrele clubului sunt femei care activează în domenii diferite de activitate, profesioniste, cu cariere bine definite.  
 
Au iniţiat pe plan local mai multe proiecte: Proiectul „Zonta Says No!” care susţine campania internaţională cu acelaşi nume, proiect dedicat victimelor violenţei, cu precădere femei şi copii. Acordă consiliere juridică, psihologică în carieră şi/sau pentru găsirea unui loc de muncă victimelor violenţei, urmăreşte crearea unui centru de zi pentru acestea. În judeţul Prahova nu există încă niciun centru de cazare pentru victime.  
 
Proiectul educaţional „Ajută-mă să învăţ”, dedicat Casei Maria din oraşul Urlaţi, judeţul Prahova, iniţiat de Asociaţia „Ana şi Copiii”, a venit în sprijinul a 25 de copii cu vârste între 5-11 ani, proveniţi din familii sărace, numeroase (unele cu 8, 10, 11 copii) aflaţi în situaţii de risc şi de abandon şcolar. Aceştia au fost ajutaţi să meargă la şcoală. Vor să creeze în judeţ un club pentru tineret.  
 
În luna mai 2015, în zilele 21-22, promovează în judeţul Prahova, la Ploieşti şi Câmpina turneul de lansare a cărţii „Despre cum NU am ratat o literatură grozavă” – autor Angela Baciu – prietena şi colega lor de la Zonta Club Galaţi.  
 
Un grup de elevi de la Colegiul „Spiru Haret”, Ploieşti, coordonaţi de profesoarele Cristina Dinu şi Zvirid Ramona au recitat din poeziile Angelei Baciu.  
 
Angela Baciu, poetă, publicistă, promotor şi consilier cultural, născută la data de 14.03.1970 la Brăila, este membră a USR, filiala Iaşi, membră a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Quebec, conduce Reprezentanţa Galaţi-Filiala Iaşi a USR, membră în Asociaţia Scriitorilor „Costache Negri”, Galaţi.  
 
În calitate de realizator TV s-a implicat în numeroase proiecte şi acţiuni de voluntariat, caritabile şi sociale, în urma cărora a fost desemnată Femeia Anului 2011, de revista „Avantaje.”  
 
Este fondator a numeroase proiecte culturale şi caritabile.  
 
A apreciat prospeţimea şi sensibilitatea cu care elevii de la Colegiul „Spiru Haret” din Ploieşti au recitat din propriile poezii. A considerat esenţială întâlnirea scriitorilor cu tinerii şi şi-a amintit de propriul debut, la vârsta de 16 ani, când profesorul de limba română a sfătuit-o să îşi publice poeziile în revistă. A evidenţiat importanţa turneului în mediatizarea cărţilor, în condiţiile în care nu mai sunt librării.  
 
La Ploieşti a venit pentru a-şi lansa cea de-a optsprezecea carte „Despre cum NU am ratat o literatură grozavă.”  
 
Aceasta este alcătuită din trei capitole. În capitolul I „Întâlnire la cafea” şi în capitolul al II-lea „Îţi mai aduci aminte, doamnă?” sunt incluse interviurile pe care autoarea le-a luat de-a lungul timpului unor personalităţi româneşti: Nina Cassian, Fănuş Neagu, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Laurenţiu Ulici, Radu G. Ţeposu, Nicolae Breban, Liviu Antonesei, Eugen Simion, Ana Blandiana, Mircea Sântimbreanu, Mircea Zaciu, Ion Rotaru, Norman Manea, Nora Iuga, Cornel Regman, Mircea Horia Simionescu, Teodor Vârgolici, Ion Zamfirescu, Radu Cârneci, George Astalos, Barbu Cioculescu, Constantin Ciopraga, Dan Alexandru Condeescu, Mihail Diaconescu, Alexandru George, Cezar Ivănescu, Leo Butnaru, Constantin Abăluţă. Capitolul al III-lea „Aşa cum i-am cunoscut” conţine proze de-ale autoarei despre scriitori cunoscuţi. Cartea este neterminată, urmând să fie continuată în alte volume. Consideră că rolul femeii artist este de a aduce bucurie.  
 
Prin lectura caldă, expresivă a unor fragmente din carte, a creat o puternică impresie de viaţă, ne-a adus în faţa ochilor personaje ale cărţii sale, ajutându-ne să le simţim sufletul, trăirile să le ascultăm gândurile.  
 
A vorbit despre propria activitate de voluntariat şi a prezentat câteva metode de lucru cu persoanele aflate în dificultate: terapie prin scriere, terapie prin râs, prin joc etc.  
 
Zoltan Club International are ca partener media permanent revista „Avantaje” care a fost prezentată la Ploieşti de redactorul-şef Daniela Palade Teodorescu.  
 
Revista are douăzeci de ani de existenţă şi preţuieşte femei obişnuite implicate în viaţa comunităţii, cu simţ civic. A mediatizat şi mediatizează femei frumoase în interior şi exterior, care au reuşit să depăşească dificultăţi, ceea ce le-a sporit frumuseţea.  
 
A afirmat că femeile ştiu să construiască pe termen lung.  
 
În desfăşurarea activităţii au urmat o tombolă, s-au dat autografe, s-au împărţit diplome participanţilor.  
 
Am participat cu toţii la o activitate cu un conţinut cultural riguros, nou şi captivant, în care am simţit viu spiritul artelor, al dorinţei de cunoaştere şi de comunicare, al întrajutorării umane.  
 
Am simţit cum ni se întinde o mână prietenoasă, cum un zâmbet cald ni se dezvăluie, cum spiritul ni se îmbogăţeşte şi sufletul ni se adapă din darurile omeniei.  
 
A consemnat ELENA TRIFAN  
 
Referinţă Bibliografică:
CASA CORPULUI DIDACTIC PRAHOVA, RECEPTACUL DE CULTURĂ / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1609, Anul V, 28 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!