CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Elena Trifan         Publicat în: Ediţia nr. 1559 din 08 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

O POEZIE DINCOLO DE NORI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O POEZIE DINCOLO DE NORI  
 
Printre cărţile primite din ţară cu ocazia Zilelor Severinului se numără şi volumul de versuri al Elenei Trifan, „Nori în soare.”  
 
Autoarea, originară din Ploieşti, (locul de naştere al inegalabilului Nichita), despre care am scris şi cu alte ocazii, ne convinge de la prima pagină că magia poeziei continuă să erupă în oraşul „Îngerului Blond.”  
 
Cartea adevereşte talentul şi eleganţa autoarei de excepţie, care este Elena Trifan, cunoscută iubitorilor severineni de frumos.  
 
Volumul apărut la Editura Singur şi prefaţat de către Livia Ciupercă deschide noi orizonturi lirice nebănuite până la Severin, însă prezente iată în Zilele festive ale oraşului.  
 
Pe coperta a patra a cărţii găsim cuvinte pe drept generoase scrise de către Prof.dr. Aldo Cuneo (Universitatea din Pisa) care se arată încântat de profunzimea cărţii.  
 
Poezia Elenei Trifan zguduită şi înviorată de „religiozitate”, „apoteoză”, „înţelepciune”, „contradicţii” izbuteşte în „Metamorfoza” sa (pag. 75) asemenea lui Ovidiu în ale sale „Metamorfoze” să audă vuietul lumii, oful pământului, să exprime izbucnirea vulcanului şi prăbuşirea gândului.  
 
Pentru orice căutător împătimit de poezie cu adevărat valoroasă, „Norii cei din soare” ai Elenei Trifan sunt o încântare.  
 
EUGEN DULBABA  
 
Referinţă Bibliografică:
O POEZIE DINCOLO DE NORI / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1559, Anul V, 08 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!