CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Elena Trifan         Publicat în: Ediţia nr. 1558 din 07 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„ATITUDINI”, O NOUĂ ANTOLOGIE DE POEZIE  
 
La Editura Prahova, Ploieşti, a apărut recent antologia de poezie „Atitudini”, sub coordonarea renumitului critic literar Eugen Simion.  
 
Cartea conţine un „Cuvânt înainte” semnat de acad. prof. dr. Eugen Simion, CV-urile literare şi creaţiile în versuri a nouăsprezece poeţi, membri ai Cenaclului „Atitudini”al Casei de Cultură „IL Caragiale” a municipiului Ploieşti, coordonat de scriitorul Gelu N. Ionescu.  
 
Astfel cei interesaţi pot găsi în carte nume precum: Martin Culcea, Loredana-Cristina Dascălu, Raluca Mihaela Dobre, Iulia Dragomir, Mădălina Paula Drăgănuţă, Dionisie Drăguş, Mihai D. Grigore, Gelu Nicolae Ionescu, Alexandra Cristina Ioniţă, Filip Kollo, Alexandra Sabina Lisievici, Mihai Cornel Radu, Marius Daniel Mihu, Cristi-Ana Popescu, Nicolae Petrescu Redi, Daniela Sperlea, Roxana Sperlea, Elena Trifan, Sorin Vânătoru.  
 
Lansarea antologiei a avut loc pe data de 31 martie, la Teatrul „Toma Caragiu”, Ploieşti, în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”, ediţia a XXVII-a.  
 
Atât în „Cuvântul înainte”, cât şi în timpul lansării de la Ploieşti, criticul literar Eugen Simion a apreciat faptul că încă se mai scriu cărţi pe hârtie, într-o vreme în care au proliferat publicaţiile online, că Ploieştiul are o tradiţie bogată de a scrie şi de a citi şi că „ploieştenii care au fost totdeauna în avangardă continuă să scrie poezie, azi când poezia nu prea se mai citeşte.”  
 
A remarcat discursul abstract, minimalist, alb, programatic al autorilor prezenţi în antologia „Atitudini” şi le-a recomandat „să scrie fiecare măcar un sonet pentru a dovedi că pot stăpâni legile prozodiei şi să scrie cu precădere despre evenimentele, bucuriile, singurătăţile, melancoliile şi despre fantasmele existenţei lor”, deoarece „poezia autentică este cea care reinventează poezia.”  
 
A consemnat Elena TRIFAN  
 
Referinţă Bibliografică:
ATITUDINI , O NOUĂ ANTOLOGIE / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1558, Anul V, 07 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!