CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Elena Spiridon         Publicat în: Ediţia nr. 1875 din 18 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

Rhea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Rhea  
N-am crezut niciodată că poveştile ţin trei zile şi trei nopţi. N-am trăit niciodată aşa ceva. În schimb mi s-a întâmplat de multe ori să nu dorm zile şi nopţi la rând pentru a lua vreun examen sau pentru că mă chinuiau tot felul de griji.  
Dar acum e altceva. Povestea e ca toate poveştile cu început ,, a fost odată” şi cu final ,, şi totul a durat trei zile şi trei nopţi şi trăiesc fericiţi dacă... ”Dacă ce? Nici un dacă. Povestea e fără antiteze, fără personaje, doar cu o Ileană Cosânzeană şi un Făt Frumos.Ea s-a scris singură, într-o noapte caldă de sfârşit de iarnă. Povestea cu gâdilici de primăvară va fi rescrisă pentru viitoarele amintiri, pentru armonia toamnelor târzii.  
*  
Mă uit în oglindă şi mă văd fără vârstă, fără reţineri, fără ezitări şi prin lumina albă se zăresc  
două linii paralele,  
dincolo de mândre iele,  
într-o fugă, sărutare,  
într-un geamăt, îngânare;  
se transformă-n punct albastru,  
apoi într-un mic pilastru,  
într-o mare de trăire...  
eu mireasa şi el mire.  
 
Referinţă Bibliografică:
Rhea / Elena Spiridon : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1875, Anul VI, 18 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Elena Spiridon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Spiridon
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!