AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Elena Neacşu         Publicat în: Ediţia nr. 1573 din 22 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

INTERMEDIARUL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
INTERMEDIARUL 
  
Intermediarul... 
  
Ei, cu acesta este o poveste veche. De numai 25 de ani, e drept, dar cert este că a devenit efectiv un fenomen. Fără el nu se publică o carte, ba chiar este recenzentul gata oricând de a-ţi face serviciul să scrie o cronică meşteşugită, dacă nu chiar elogioasă... Ce mai, a devenit pe nesimţite indispensabil umilei noastre societăţi literare. Că lucrează invariabil cu editura X din urbea Z, nu se bagă de seamă. Poate numai un cârcotaş ar putea să-i caute nod în papură acestui om cuviincios, bonom, amabil, gata oricând să sară în ajutorul « scriitorilor » dornici de afirmare. Pardon...’Mnealui oferă clientului ce îi trebuie şi lucrează cu... materialul clientului. Este « onest », deci nu-i putem aduce nicio acuză. Ne pune însă pe gânduri faptul că lucrează invariabil cu aceeaşi editură. Şi am sesizat acest lucru la o recentă lansare de carte unde s-au lansat cinci cărţi (prolific românul, dom’le !), dintre care trei la editura amintită şi având drept postfaţă o recenzie semnată de acelaşi domn profesor dr. conferenţiar universitar...Să nu intri la idei când constaţi asemenea lucru !? Ba intri, căci îţi pui sufletul pe tavă în mâna unui impostor, a unui escroc, căci nu poate fi numit altfel un asemenea individ. Cum se face că nu a găsit nicio editură în oraşul nostru unde sunt pe puţin cinci şi a trebuit să colaboreze musai cu o editură din oraşul în care şi-a terminat studiile !? Nu bate la ochi ? Ba da, bate, şi încă al dracului... Căci ‘mnealui este, practic, porta-vocea editurii X mascat, desigur, în amabilul profesor ce îţi perie orgoliul rănit de atâţia alţi colegi, care, din invidie nu te apreciază, nu te înţeleg, ba te mai iau şi-n tărbacă atunci când citeşti în cenaclu. Iar tu, onest mâzgălitor, dornic de afirmare cu orice preţ, te laşi foarte uşor păcălit de « domnul profesor », fără a visa măcar că te afli, de fapt, în ghearele unui şarlatan de cea mai joasă speţă. Căci individul nu are alt rost în societatea noastră literară decât acela de a racola din rândul membrilor acesteia « scriitori » . Pe bandă rulantă, dacă se poate...Căci editurile, SRL –uri apărute peste noapte ca ciupercile după ploaie, trebuie să facă profit ca să meargă mai departe. Şi nimeni altcineva n-a înţeles mai bine acest lucru decât umilul nostru coleg, intermediarul de serviciu al unui asemenea SRL. Că va fi având şi ‘mnealui partea, dacă nu chiar va fi fiind acţionar la o asemenea societate, asta e altă poveste. Doar e vorba de bani aici, de foarte mulţi bani. Câştigaţi cu sudoarea frunţii, nu !? 
  
Luaţi aminte, dar’, amatori de glorie ieftină...S-ar putea să vă coste scump, foarte scump. Şi la propriu şi la figurat... ! 
  
Referinţă Bibliografică:
INTERMEDIARUL / Elena Neacşu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1573, Anul V, 22 aprilie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Neacşu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Neacşu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!