CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Elena Armenescu         Publicat în: Ediţia nr. 1472 din 11 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Ce este de făcut?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mulțumesc lui Dumnezeu că m-am născut într-un teritoriu creștin și n-aș lua în mână un kalașnikov să-l apăr pe Dumnezeu -făcătorul celor văzute și nevăzute – și nici pe trimisul Său, Fiul ” născut, nu făcut”pentru că nu are nevoie de apărarea mea – o gâză, un fir de nisip- ci aș arăta doar iubire, așa cum am fost îndemnați de reformatorul moral Iisus prin îndemnul Său la IUBIRE peste care nu se mai poate dăuga NIMIC. 
  
Oameni care participă la MITINGUL așa zisei solidarități dar încă nu vor să se salute ori să stea unii lângă alții arată că abia suntem la începutul unui proces de împăciuire planetară. 
  
Am ratat seara în care nu am scris pe facebook ceea ce gândeam și anume că : eu nu sunt Charlie 
  
eu sunt un unicat eu sunt ELENA , și fiecare dintre noi are un nume după care va fi chemat la Judecata de Apoi, cu faptele sale bune și rele cu sacul său de iubire sau cu ghiulele de răutate, ori Doamne ferește cu crimele sale. Înțeleg mesajul că fiecare putea fi o victimă dar nu sunt de acord că oricare dintre cei prezenți cu această etichetă în băț, putea face o caricatură ori s-a gândit a priori măcar la ea. 
  
Că la Paris s-a întâmplat o mare tragedie, este neîndoios. Dar se știe din istorie că barbaria și omorul nu se combat post-factum. Era foarte bine să fi fost prevenite. Este impotant și potrivit un examen de conștiință acum? Desigur... 
  
Nu vreau să comentez ofensele aduse creștinismului, Domnul a avut grijă, dar oamenii pot caricaturiza – spre îndreptare, pentru că acesta este rostul hazului - pe reprezentanții unei religii nu și cei trecuți în scrierile sacre, misionari transcedentali, cunoscuți atât prin faptele lor cât și prin mesaj și revelații de care sunt convinși milioane și chiar miliarde de oameni. 
  
Atentatul împotriva lui Charlie Hebdo trebuie să îndemne la cenzura și autocenzura față de lunga listă a lucrurilor care îi pot ofensa pe islamiști. 
  
Bunul simț spune să nu provoci dacă ești un om înțelept, cunoscând că „Prostul gust nu este o crimă dar poate conduce la crimă” 
  
Sărmanii Charlie caricaturiști ( cetățeni francezi, indiferent de etnie ) ar fi fost acum în viață, sau cei din acel moment acasă ori în birouri nu ar fi văzuți mărșăluind pe bulevarde pentru solidaritate, ci în mijlocul familiei ori în cafenele. Rog să nu se înțeleagă că nu admir această madifestație fabuloasă de solidaritate care îmi dă siguranța de pace - condiția a bucuriei de a trăi, de a te afla în armonie cu natura și semenii, cunoscut fiind că atunci ”Când armele vorbesc, muzele tac!” 
  
Să fi fost acesta un test? Nu știm, rămâne de văzut... 
  
Așadar ce este de făcut? 
  
Care este concluzia? 
  
Să respectăm ceea ce știm din străbuni conform bunului simț: 
  
- să nu te atingi de cele sfinte, 
  
- să respecți dacă vrei să fii respectat. 
  
- să nu uităm ce are omul mai sfânt: familia, divinitatea și patria. 
  
Sunt de acord cu comentatorii polonezi care observau că Charlie Hebdo „nu e o revistă satirică, ci mârlănească. Veselia provine din faptul că mârlănia calcă în picioare valorile civilizației. Ceea ce s-a întâmplat la redacție a fost ciocnirea dintre mârlănie și barbarie” nu dintre două religii (respectiv creștină și islamică) ambele promovând nonviolența. 
  
Elena Armenescu 
  
Referinţă Bibliografică:
Ce este de făcut? / Elena Armenescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1472, Anul V, 11 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Armenescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Armenescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!