AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Ecaterina Cîmpean         Publicat în: Ediţia nr. 1594 din 13 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Ecaterina CÎMPEAN - „ACASĂ ÎN VALEA JIULUI” – 6 ANI DE RADIO DIASPORA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În urmă cu şase ani s-a născut un proiect la care doi oameni au rezonat din plin. Şi vorba poetului, „acesta trebuia să poarte un nume”, aşa că i s-a spus „Radio ProDiaspora”. Acest post de radio – „ProDiaspora”, după cum îi spune şi numele, a fost înfiinţat din dorinţa de a aduce clipe de bucurie în sufletul romanilor de peste hotare, a românilor oriunde s-ar afla ei, dar şi celor de acasă. „Părinţii” spirituali şi promotorii acestui proiect, Ecaterina Câmpean (originară din Valea Jiului) împreună cu Robert Landmann din Germania, şi-au propus să creeze în anul 2009 un spaţiu informaţional şi cultural unic în care valorile să circule nestingherit, cu obligaţia păstrării tradiţiilor şi obiceiurilor – adevăratul tezaur al sufletului românesc. Misiunea noastră este de a le păstra şi de a le duce mai departe fiindcă doar aşa vom fi demni să vieţuim pe plaiurile unde s-a zămislit neasemuita alcătuire de cuvinte româneşti, să supravieţuim uniformizării culturale, efectelor globalizării şi a noilor tendinţe de minimalizare a valorilor spirituale, a identităţii naţionale.  
 
Ceea ce ne dorim noi, ca post de radio este să intrăm în casele oamenilor, în sufletul romanilor aflaţi în diaspora să-i facem să se bucure, să ne aprecieze, să rezoneze alături noi, să ne caute, să fie alături de emisiunile noastre, să-i facem mai buni, mai iubitori, să-i asigurăm de solidaritatea noastră în sentimentul apartenenţei la cultura românească şi la consolidarea stabilirii reperelor într-o societate în plină schimbare de paradigmă. Planurile noastre în 2009 erau de a cuceri Mapamondul... şi colţurile cele mai îndepărtate ale acestuia unde locuiesc conaţionali romani. Planul nostru explicit pentru primăvara lui 2015 este de a ne întoarce la originile culturale măcar pentru două zile prin organizarea spectacolului aniversar „6 Ani de Radio ProDiaspora” în Valea Jiului. Prin organizarea spectacolului aniversar „6 Ani de Radio ProDiaspora” dorim să împărtăşim cu publicul din Valea Jiului bucuria şi satisfacţiile profesionale, ideea de coerentă şi continuitate în ceea ce priveşte misiunea proiectului cultural „Radio Pro Diaspora”.  
 
Am ales acest spaţiu de desfăşurare a evenimentului din mai multe motive, toate argumentele înglobând acea energie pozitivă şi acel optimism de care are nevoie orice proiect aflat în diferite stadii: fie de început, fie de ascensiune sau de maturitate. Faptul că există un precedent, în sensul organizării unor astfel de evenimente în anii precedenţi sau legătura spirituală şi de apartenenţa originară precum şi identificarea cu aceste locuri a câtorva membri din echipă, o bună comunicare cu publicul de aici – pot fi argumente suficient de solide pentru alegerea de a sărbători 6 ani de Radio Pro Diaspora – ACASĂ, în Valea Jiului.  
 
Anul acesta dorim să organizăm acest spectacol pe data de 23 mai 2015, în municipiul Vulcan – judeţul Hunedoara, un loc minunat – din punct de vedere turistic – un colţ de rai, o oază de optimism şi energie, locul unde poţi să-ţi încarci bateriile şi să mergi mai departe. Nu este pentru prima dată când „truditorii” de la „ProDiaspora” se întâlnesc pe acele meleaguri. Vin cu plăcere de fiecare dată. Principalii beneficiari sunt oamenii locului familiarizaţi deja cu tipul de evenimente pe care le organizăm, prin prisma spectacolelor din anii anteriori.  
 
În plan secund se pot situa persoane din afara spaţiului, respectiv ascultători fideli ai postului de radio, oameni care rezonează cu valorile promovate de proiectul nostru. Aceştia reprezintă un segment important în sensul familiarizării cu locurile, persoane care se pot transforma în turişti în Valea Jiului. Interacţiunea cu locuri noi, cu înalta vibraţie constituie o provocare pentru acest tip de public, iar reuşita evenimentului îi poate motiva să revină pe aceste meleaguri. Dorim să facem un spectacol de calitate, cu muzică de calitate din cele mai diverse genuri şi cu artişti de înaltă ţinută.  
 
De scenariul şi regia spectacolului se va ocupa Vlad Dan Tătaru, grafica afişului va fi realizată de către Rodica Micu din Timişoara. Invităm deci, pe data de 23 mai, orele 19:00 pe toţi ascultătorii (care au posibilitatea să fie prin preajmă), pe prietenii noştri de suflet din Valea Jiului şi nu numai la spectacolul aniversar organizat de Radio ProDiaspora, la Cinematograful Luceafărul, din Municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara. Acest eveniment va aduce în faţa publicului artişti consacraţi din domeniul muzicii populare, folk, country şi din alte domenii artistice, se va desfăşura pe parcursul a aproximativ 3 ore, fiind segmentat în reprize muzicale pigmentate cu momente umoristice.  
 
Radio ProDiaspora şi-a propus să-i apropie pe romanii răspândiţi prin toate colţurile lumii călăuziţi de dragostea faţă de aproapele lor, cu încredere în propriile forţe şi, de ce nu, cu ajutorul celor care îndrăgesc şi apreciază proiectul nostru, speram să reuşim.  
 
Considerând că vă număraţi printre susţinătorii noştri de suflet, vă asigurăm că împreună vom putea aduce un plus de valoare, un plus de simţire românească, un spectacol de calitate şi multă bună dispoziţie.  
---------------------------  
Ecaterina CÎMPEAN  
Director General  
Radio ProDiaspora  
Bucureşti  
mai 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Ecaterina CÎMPEAN - „ACASĂ ÎN VALEA JIULUI” – 6 ANI DE RADIO DIASPORA / Ecaterina Cîmpean : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1594, Anul V, 13 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ecaterina Cîmpean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ecaterina Cîmpean
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!