CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Doru Ionescu         Publicat în: Ediţia nr. 1462 din 01 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Doru IONESCU - LA MULŢI F-ANI !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cumpăna dintre ani, revin iată cu un aşa zis newsletter care tinde să devină... anual. Vina o poartă probabil facebook-ul (profilul meu este Doru Rocker Ionescu), dar şi eu personal. N-a fost un an rău, deşi începuse groaznic; mi-am continuat emisiunile care (re)descoperă muzicieni români de pe alte meleaguri, fie că i-am întâlnit departe, fie în România. Dacă TVR Internaţional mi-a pus la dispoziţie producţia şi difuzarea (emisiunile „Lumea şi noi”, ediţiile „O poveste... cu cântec!”), peste vară TVR 2 le-a reluat zilnic, iar din octombrie, duminică dimineaţa, TVR 1 redifuzează noile ediţii.  
 
Cartea „Poveşti cu cântec din diaspora. 100 de români şi aventurile lor muzicale” (editura ArtPrint) şi CD-ul „Muzici din diaspora / Discul emigranţilor” (Soft Records) au fost lansate în 16 iulie 2014, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti zisă „G. Preoteasa”, în deschiderea concertului corului româno-canadian La Muse (unul dintre personajele cărţii). Au fost distribuită fizic în reţelele Cărtureşti şi Libris, iar pe net s-au putut procura de la mycd, elefant şi emag. Cartea şi CD-ul au fost prezentate la Bucharest Jazz, Gărâna Jazz şi Braşov (Grup 74 – 40 de ani), dar şi în străinătate (la Radio Z în Nurnberg, în gala Propatria la Roma, la Radio 3ZZZ din Melbourne, pare-se şi la Salon du Livre Montreal).  
 
Din păcate, sunt dator în privinţa muzicienilor din România, cărora le dedicam odinioară până la trei emisiuni săptămânal, la TVR Cultural. Dar nu se ştie niciodată cum se întoarce roata, sunt partizanul jumătăţii pline a paharului. Pasul făcut de această a treia carte – însoţită de muzica despre care se vorbeşte acolo – e mic pentru omenire, dar uriaş pentru mine. În funcţie de oportunităţi, nu e exclus ca în 2015 să revin la seria Timpul Chitarelor – fie reeditată în trei volume, că s-a tot strâns material şi se cere, fie cu un nou volum, dedicat perioadei de după 1989, mai cu seamă că în 13 martie 2015 se împlinesc 25 de ani trecuţi de la apariţia primei reviste Rocker, care mi-a schimbat total viaţa şi mi-a dat nume (citeşte scop, dar nu puteam rata parafraza)... Pe de altă parte, poate că timpul printului a trecut şi a venit vremea să articulez ceva online.  
 
Mai jos aveţi linkuri la emisiunile postate de TVR Internaţional din toamna trecută, pe care le sper redifuzate după bunul obicei al TVR 2 în vara următoare. Iar tot ce mi-a trecut prin cap şi prin taste mai sus nu se va putea împlini fără sănătate şi ceva noroc, ceea ce vă doresc şi dv cum îmi doresc şi mie în Noul An, care sper să treacă mai liniştit şi... mai lent, să vă pot scrie şi între Revelioane... Aşa că nu-mi rămâne decât să alătur tuturor gândurilor bune tradiţionalul meu LA MULŢI F-ANI!  
----------------------------------------------------  
 
 
Urmează (nu neapărat în această ordine): Tony Poptămaş / Daniel Ioniţă & Daniel Reynaud / Toni Dijmărescu / Erika Jozsa / Radu Tănase / Ben Todică / Adrian Dinu / Iosif Demian / Elena Mîndru / Loredana Tudor Tomescu / Cristi Marinescu / Felix şi Ionuţ Şipoş / Maddy Slabacu / Ciprian Mateian / Cătălin Milea / George Dumitriu / Denisa Kirileanu Smeu / Constantin Radu şi tot aşa, că are balta peşte!  
 
Doru IONESCU  
Bucureşti  
31 decembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Doru IONESCU - LA MULŢI F-ANI ! / Doru Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1462, Anul V, 01 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Doru Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doru Ionescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!