CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Umoristic >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1943 din 26 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (74) – SUBIECT CANIN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sărmanul Leopold Gurnişt. E în depresie, aşa cum i-au spus medicii de specialitate, sau după cum a înţeles Matilda, soţia lui. Suferă de o stare de melancolie reactivă trecătoare. Numai că nu trece. Leopold se scoală dimineaţa mai obosit decât atunci când s-a culcat, nu are răbdare nici măcar să citească ziarul, mănâncă fără poftă, uneori se plânge de dureri de cap şi când i se pare că ar putea, în sfârşit, să aţipească, imediat după prânz, începe să latre tănguitor, să schiaune de ţi se rupe inima, căţelul lui Simon Şeinerovici. Sper că aţi înţeles, nu Gurnişt schiaună, ci căţelul lui Şeinerovici!!!  
 
Cu Simon Şeinerovici e altă poveste. E un holtei îmbătrănit. Nu s-a însurat la timp şi acum nu prea are de unde alege. Vecinii de bloc i-au propus mai multe partide, unele cu femei foarte tentante. Dar, ştiţi cum se întâmplă: cele care îi plac lui nu-l plac pe el şi cele care îl plac pe el, nu-i plac lui. Aşa că, la sfatul unui specialist care are emisiunea lui la radio în fiecare marţi seara, Simon şi-a procurat un câine, ca să nu fie absolut singur. Căţelul s-a ataşat de el aşa de mult că suferă când e lăsat singur şi după câteva ore de singurătate plânge şi suspină atât de profund că îi plânge de milă tot blocul.  
 
Chestiunea a fost discutată de comitetul de bloc pentru că noi avem grijă şi de sănătatea lui Leopold, dar şi de singurătatea lui Simon şi a căţelului lui. Ce-i de făcut? Pe de o parte lătratul şi scheunatul prelung deranjează oricum, dar în cazul lui Leopold are repercusiuni medicale. Pe de altă parte, nu i se poate cere lui Simon să nu meargă la slujbă, trebuie doar să-şi câştige existenţa... Şi să ia câinele cu el la servici nici nu se pune problema. Au fost analizate cauzele, s-au făcut diverse propuneri şi până la urmă, toţi au fost de acord cu ideia dentistului Kleinergrois: să facem rost de încă un câine.  
 
Simon Seinerovici a fost anunţat, i s-a explicat cum devine cazul şi, spre lauda lui, a fost de acord imediat. Dacă el nu şi-a găsit perechea, măcar Buby, sau cum naiba îl cheamă pe săracul patruped, să nu sufere. Chiar în săptămâna în care s-a ţinut şedinţa, Simon a făcut rost de încă un câine, spre mulţumirea întregului comitet de bloc. Leopold a fost, bineînţeles, anunţat şi toţi sperau că acum lucrurile se vor aranja, iar depresia lui Leopold va fi din ce în ce mai trecătoare...  
 
Numai că nu tocmai cum vrem noi s-au petrecut lucrurile. Probabil că dentiştii se pricep la măsele, dar nu şi la psihologia canină. Dumnezeu ştie de ce, acum urlă amândoi câinii, un fel de dialog la care unul se plânge, celălalt îi ţine isonul, apoi latră amândoi, până ce toţi câinii din cartier răspund în cor şi în corpore.  
---------------------------------------  
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
21 aprilie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (74) – SUBIECT CANIN / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1943, Anul VI, 26 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!