AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Umoristic >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1884 din 27 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (66) – UN CAZ RARISIM
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Domnilor, spuse dentistul Kleinergrois. Nici una din întâmplările care s-au petrecut la policlinică, nu se poate compara cu ce mi s-a întâmplat mie la secţia de stomatologie.  
- Povesteşte! l-am rugat noi.  
Şi iată ce a relatat dentistul:  
- În urmă cu circa o săptămână, cam pe la ora nouă şi patruzecişicinci, adică înainte de pauza de ceai, a intrat la mine un cetăţean care mi-a făcut o propunere uluitoare: să-i scot o măsea de minte fără anestezie! Precizez că l-am consultat şi am văzut că era vorba de un molar cu trei rădăcini, bine înfipt în maxilar, cu coroana total compromisă şi tulpina la fel. O.K., i-am spus, măseaua trebuie scoasă, dar fără anestezie e practic imposibil. O să ai nişte dureri, de o să-ţi vină să te caţeri pe pereţi şi ai să-ţi aminteşti de învăţătoarea din clasa întâia şi de caporalul de la instrucţie...  
- Fă ce-ţi spun eu, a insistat respectivul, ducă-se dracului toate învăţătoarele şi toţi caporalii împreună. Dumneata fă-ţi meseria şi dacă o să auzi de la mine cel mai mic suspin, n-ai decât să întrerupi extracţia!  
Eu, fraţilor, ce să vă spun? Lucrez în branşă de aproape treizeci de ani, dar de aşa un caz, de o extracţie de molar fără anestezie, n-am auzit... Aşa că a intrat ambiţia în mine şi i-am spus bine, culcă-te pe scaun şi deschide gura mare, dar să nu ai pretenţii după aia!  
- Şi?? vrem noi să ştim.  
- Şi exact aşa s-a întâmplat, spuse dentistul. Am apucat straşnic cleştele, am răsucit în dreapta şi în stânga, la momentul oportun am făcut o mişcare energică pe liniile de forţă şi măseaua a ieşit perfect. Iar tipul, vă rog să mă credeţi, s-a ţinut de cuvânt: n-a scăpat nici o silabă. Eu aşa ceva n-am mai pomenit... Un caz demn de o comunicare ştiinţifică.  
- Şi...! îl îndemnăm noi.  
- Şi în pauza de ceai, m-am grăbit să povestesc colegilor despre cazul acesta atât de interesant. Uite, aşa şi aşa, le spun eu, astăzi am efectuat o extracţie fără anestezie, încep eu să mă grozăvesc. Dar doctorul Groiserklein mă întrerupe: Era un pacient cu mustaţă, cu doi canini de viplă sus şi o punte în stânga jos? Sigur, confirm eu, nici nu mă miră că îl reţii, astea sunt cazuri rarisime, cu lipsa sistemului autonom de semnalizare a durerii, sau cu o zonă patologică de anestezie în sistemul nervos central.  
- Nu e chiar aşa de rarisim, spune însă Groiserklein. Este al doilea caz într-o singură lună, când îi fac pacientului anestezia, îl rog să aştepte pe sală un sfert de oră, ca să-şi facă efectul maxim şi el intră la alt medic, numai pentru că s-a eliberat scaunul mai repede...  
 
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
25 februarie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (66) – UN CAZ RARISIM / Dorel Schor : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1884, Anul VI, 27 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!