CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Umoristic >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1831 din 05 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (58) – CE MAI FACI?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În fiecare dimineaţă, când mă duc la slujbă, mă întâlnesc la lift cu vecinul meu, Ariel. În loc de salut, mă întreba:  
- Ce se mai aude? Ce mai faci?  
La intrarea în instituţia la care lucrez, mă întâlnesc zilnic cu Iosef. Aleargă şi sare câte trei trepte deodată, pentru că e mereu în întârziere, dar îmi aruncă şi el un:  
- Ce mai faci? Cum merge treaba?  
 
Pentru ca sunt atât de draguţi şi se interesează zilnic ce mai fac, iar eu nici nu apuc să le răspund, m-am hotarât să fiu politicos şi bine educat. Cu alte cuvinte, să-i informez, să le dau răspunsuri corecte la intrebările lor. Ieri dimineaţa m-am întâlnit, ca de obicei, cu Ariel. Am intrat in lift, i-am spus bună dimineaţa, iar el mi-a răspuns „Ce mai faci?". Atunci l-am prins de un nasture şi i-am relatat amânunţit:  
- De vreo două zile, nu ştiu ce am, mă doare capul şi nu dorm prea bine... Nevastă-mea s-a înscris la un club sportiv şi, ce crezi? Instructoarea a rămas gravidă şi dă rasol la lecţii... De la primărie am primit nota de plată pentru apă, nu ştiu de unde scot ăstia nişte sume atât de imposibile, de parcă aş avea o moşie de stropit... Una din nepoţelele mele a fost răcită şi acum tuşeşte tot timpul, o tuse din alea uscate, iritative... Alaltăieri mi-am făcut analizele şi, ce crezi? Colesterolul nici nu a urcat, dar nici nu a scăzut, cu toate că folosim numai ulei de măsline şi fac o cură de brocoli...  
- Scuză-mă, zice Ariel, dar pierd autobuzul.  
- Ce contează!? Stai să-ţi răspund ce mai fac!  
 
Ariel abandonează nasturele în mâna mea şi dispare. Dar nu înainte de a mă privi de parcă ceva nu ar fi tocmai in regulă cu mine. Nu-i nimic. La serviciu îl întâlnesc pe Iosef. Când mă întreabă ce mai fac, îl prind vârtos de braţ şi îi relatez:  
- De vreo două zile, nu ştiu ce se întâmplă, dar ma cam doare capul şi am insomnii... Nevastă-mea s-a înscris la un club sportiv şi, să vezi ghinion, tocmai acum instructoarea a rămas însărcinată şi dă rasol la lecţii... Ăştia de la primărie mi-au trimis o notă de plată pentru apă, de parcă aş avea un restaurant sau un bazin de înot in sufragerie... Una din nepoţele tuşeşte... Ştii de ce? Pentru că mai întâi a avut o răceală din alea păcătoase care lasă urmări, ştii tu, slăbiciune şi lipsa poftei de mâncare, tuse şi toate celelalte... Mi-am făcut analizele şi, n-ai să mă crezi, dar colesterolul nu s-a modificat, cu toate că...  
- Scuză-mă, strigă Iosef, dar sunt în întârziere.  
- Ei şi? spun eu. Din moment ce m-ai întrebat, e normal să-ţi răspund. Cu toate că mâncăm foarte sănătos, adică nu tu prăjeală, nu ouă, numai salate şi fructe şi peşte slab...  
- Mă dă afară din slujbă, urlă Iosef.  
Dar eu îl ţin de mânecă şi continui:  
- Am făcut nu demult remont în bucătărie şi...  
Iosef abandonează haina şi o rupe la fugă, dar observ în ochii lui o luminiţă ciudată. Ce ar putea să fie?  
 
Astăzi i-am întâlnit ca de obicei. Bună dimineaţa eu, bună dimineaţa ei. Fără ce mai faci, ce e nou, ce se mai aude... Te pomeneşti că s-au supărat pe mine... Probabil pentru ca nu mă interesez niciodata ce mai fac ei! O să-i întreb...  
 
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
31 decembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (58) – CE MAI FACI? / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1831, Anul VI, 05 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!