CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1829 din 03 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - ANUL NOU, 2016 - URĂRI PRIETENEŞTI DE LA PICTORI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Anul nou 2016 este un prilej pentru prietenii noştri pictori să-şi exprime urările aşa cum ştiu ei mai bine, adică prin culoare, linie şi textură. Subiectul nu permite foarte multe inovaţii, dar întotdeauna ei vor găsi o imagine nouă, o compoziţie originală prin care să ne dorească nouă tuturor un an de succese şi realizări, prosperitate şi multă sănătate (care-i mai scumpă decât toate!).  
 
De la Paris, maestrul Samy Briss ne trimite, în stilul său bine cunoscut, o felicitare care, prin elementele simbolice cuprinse, sugerează dorinţa de pace, liniste şi înţelegere în această lume frământată şi îngrijorată. Speranţa în împlinirea acestor deziderate se desprinde din mesajul sugerat în elementele vizuale, tradiţionale.  
 
Şi doamna picturii româneşti, venerabila Alma Redlinger ne bucură cu o lucrare plastică focalizată pe un mânunchi de floarea soarelui, plantă care simbolizează buna înţelegere în cadrul familiei, dar nu numai. Căldura solară, lumina speranţei, optimismul - sunt elementele care se desprind, simbolizând încrederea în viitor.  
 
Elementul sărbătoresc, dar şi gutuile coapte, sunt folosite plastic de pictoriţa Miriam Cojocaru care, în două lucrări distincte, ne transmite parcă o invitaţie la dialog. Frumuseţea sensuală şi estetică permite temelor uşor metaforice să răzbată din obiectele simple şi obişnuite, atât de familiare nouă.  
 
Aceaşi atmosferă sărbătorească, dorinţa de mai bine şi încredere în zilele care vor veni exultă cu vigoare din desenul colorat al pictorului Lipa Natanson. Realitatea existentă, dar şi o discretă combinaţie de idealism şi abstract expresionist sugerează vis şi speranţă în lumea aparent vulnerabilă în care trăim.  
 
Andi Ceauşu, cunoscut îndeobşte pentru caricaturile sale satirice, devine de astă dată nostalgic şi deliberat tradiţional, folosind pentru buna lui urare miturile care ne-au încântat copilăria, cu eternul moş şi sania trasă de patru reni, într-un peisaj albit de iarna geroasă care pe noi ne ocoleşte blând.  
 
Dr. Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
1 ianuarie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - ANUL NOU, 2016 - URĂRI PRIETENEŞTI DE LA PICTORI / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1829, Anul VI, 03 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!