CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Umoristic >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1806 din 11 decembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (55) – DULCE-I RĂZBUNAREA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Eli Iliescu stă în faţa mea şi se laudă:  
- De când nu ne-am mai văzut, zice el, am realizat o mulţime de lucruri. Avem un apartament frumos cu patru camere, ne-am schimbat maşina cu una mai elegantă... Am un serviciu foarte bun, sunt apreciat de şefi, mi se plătesc prime, telefon, literatură, deplasări, ore suplimentare, nu pot să mă plâng...  
- Bravo! îi spun politicos.  
 
Dar sunt convins că ascunde şi o nemulţumire pentru că arată palid, a încărunţit pe ici pe colo, deşi e un bărbat tânăr. Îl întreb:  
- Ce face soţia? Lucrează şi ea?  
- Ferească sfântul! Ea se ocupă de casă şi de copii. Serviciul meu e grozav, ne descurcăm excelent.  
- Nu cumva tu lucrezi prea mult? tatonez eu. Orele suplimentare...  
- Da de unde... Dacă vrei să ştii, cât timp mă aflu la serviciu e o plăcere. Am aer condiţionat, colegi cumsecade, şeful mă apreciază, ţi-am spus. Aproape că nu-mi vine să plec de acolo...  
 
Mi se pare că am înţeles:  
- Înseamnă că te deranjează copiii. Patru copii în cinci ani sunt o performanţă. E adevărat că nu ne vedem decât atunci când soţia ta naşte, dar nu ne putem plânge pentru că o dată pe an vă vizităm... Şi copiii mici cam deranjează!  
- În nici un caz, mă asigură Eli. Copiii plâng, e adevărat, dar dacă sunt ai tăi, ţi se pare că-i muzică. Să-ţi spun de vecinii de palier... Patru zile se ceartă la cuţite, apoi nu-şi vorbesc două ore şi gata, se împacă. Dar nu ei mă supără, ce naiba, oameni suntem. Pe mine mă deranjează vecinul de dedesubt, are o motocicletă care urlă ca un reactor, zbârnăie ca o turbină. O ambalează cu o jumătate de oră înainte de pornire. Şi porneşte la şase dimineaţa..Apoi, vecinii de sus nu se culcă până nu se termină emisiunea la televizor. E adevărat că sunt oameni mai în vârstă şi nu aud prea bine, sau suferă de insomnie, cine mai ştie...  
- Atunci odihneşte-te o oră după masă. Am citit undeva că e foarte sănătos. Somn de compensaţie.  
- Ce ai citit e probabil adevărat, dar am alături un violonist. Cu un sunet gros cred că m-aş obişnui, seamănă cu motocicleta. Dar cu scârţăiala e imposibil, parcă mi s-ar plimba pe coloana vertebrală o meduză... Bârrr! Numai când îmi amintesc...  
- Ascultă, afirm eu categoric. Ziua lucrezi, noaptea nu te odihneşti, după amiaza nici atât... Trebuie să discuţi cu ei, să spui că munceşti...  
- Am încercat, nu ţine. Şi ei sunt oameni ai muncii. Nu locuieşte în bloc nici un exploatator...  
- Atunci fă ceva şi tu, răzbună-te. Eu în locul tău, aşa aş face, m-aş răzbuna!  
- Păi, eu ce fac? Doar nu-ţi închipui că nevastă-mea naşte un plod în fiecare an numai pentru alocaţia de la asigurările sociale. Mă răzbun cît pot !  
 
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
10 decembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (55) – DULCE-I RĂZBUNAREA / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1806, Anul V, 11 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!