CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Umoristic >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1677 din 04 august 2015        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (47) – O ACŢIUNE SPECIALĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-o joi, cam pe la orele amiezii, domnul Ştrudelman intră într-un mare magazin universal, cu intenţia clară şi bine delimitată de a-şi cumpăra un set de cinci lame de bărbierit. Trebuie să precizez că, de obicei, domnul Ştrudelman nu se ocupă de cumpărături, dar aşa se întâmplă în viaţă, vine un moment când orice bărbat simte nevoia să-şi facă un cadou necesar. De ce într-o joi, de ce la amiază şi de ce tocmai într-un mare magazin universal, acestea sunt amănunte care ţin de legile necunoscute ale hazardului. Şi tot hazardul i l-a adus în faţă pe amicul şi vecinul de bloc Simon Şeinerovici.  
- Bună, Simon! s-a bucurat sincer domnul Ştrudelman. Ce mai faci?  
- Excelent, l-a asigurat Simon. Dar matale?  
- Uite, am intrat să-mi cumpăr câteva lame...  
- Câteva lame? Cum câteva lame? Acum când este aşa o reducere uriaşă, nemaipomenită, cumperi numai câteva lame? Ia-ţi câteva duzini. Beneficiezi de 30 la sută rabat, asta înseamnă că primeşti o treime gratis. Ia cât mai multe, nu fi fraier...  
- Zău? se bucură domnul Ştrudelman. Păi, să iau mai multe.  
- Sigur că da. Şi ia-ţi câteva sticle de after shave, prinzi o reducere de sfârşit de sezon, o pleaşcă de zile mari... Ia-ţi câteva flacoane!  
- Păi, eu am o sticluţă de câţiva ani şi încă mai ţine...  
- Nu fi fraier, omule. Dacă ţi se dă, ia! Că peste două zile, poţi să ştii ce se întâmplă? Se scumpesc toate şi te-ai lins pe bot de chilipir. Ia şi din pasta asta de dinţi. Ia-ţi vreo zece tuburi, ascultă-mă pe mine!  
- Dar ce să fac cu un kilogram de pastă de dinţi?  
- Asta-i bună! Te speli pe dinţi... La preţul de azi, ai zilnic un spălat gratis. Şi alegeţi vreo duzină de periuţe. Astea nu le găseşti când vrei. Acum se vând cu o mare reducere de preţ, fă-ţi o rezervă.  
- Am acasă...  
- Ai acasă. Sigur că ai acasă, cine n-are!? Dar un om inteligent se uită mai întâi că face o investiţie bună şi apoi la ce are acasă. Nu fi fraier, ia mai multe, poţi să alegi de toate culorile, poţi să faci cadouri cui vrei, azi te costă o bagatelă, mâine cine tie...Fă-ţi o rezervă! Piepteni ai luat?  
- Păi, cu cât păr am eu...  
- Iarăşi, domnule? Trebuie să te învăt eu să fii deştept? Ştii cât costă azi un pieptene? Nu vezi că e o acţiune specială? Mâine poţi să-ţi mănânci mâinile că n-ai avut minte astăzi. Ce, un pieptene se strică? Îţi cere de mâncare? Nu vezi că-i la juma de preţ? Cumpără o duzină, soţia dumitale o să-ţi ridice un monument, o să te pupe de bucurie, la ea nu te gândeşti?  
 
Aşa că domnul Ştrudelman cumpără la preţ redus o mulţime de articole de toaletă, în cantităţi respectabile care, în ciuda cheltuielii de moment, îi asigura în perspectivă o foarte mare economie. Niţeluş ameţit de pledoaria lui Simon, un pic emoţionat la gândul surprizei pe care i-o făcea soţiei, domnul Ştrudelman achită la casă o notă destul de consistentă şi apoi, fericit, cu pachetul în braţe, îl căută din ochi pe Simon Şeinerovici. Acesta încă mai zăbovea printre galantare.  
- Nu vii acasă? îl îmbie Ştrudelman. Mergem împreună...  
- Îmi pare rău, răspune Simon, dar eu trebuie să stau aici până la patru.  
- Până la patru? se miră bunul client. Ce, ai de gând să cumperi tot magazinul?  
- Nu tot magazinul, ci numai raionul cu articole de toaletă pentru bărbaţi. Şi nu vreau să-l cumpăr, ci să-l vând. Că doar lucrez aici!  
 
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
30 iulie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (47) – O ACŢIUNE SPECIALĂ / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1677, Anul V, 04 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!