CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Umoristic >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1592 din 11 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (35) – MĂ TREZESC LA CINCI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
După şase săptămâni de aşteptare, mi-a venit rândul la profesorul Ben Gaon, marele specialist. M-a primit frumos, am luat loc într-un fotoliu şi i-am dat amănunte despre supărarea mea.  
- De la o vreme, i-am spus, nu ştiu de ce, mă scol în fiecare dimineaţă la ora cinci. Serviciul meu începe abia la opt, călătoria cu autobuzul îmi ia maximum un sfert de oră, sandviciurile le fac de cu seară, mă bărbieresc o data la două zile, nu am nici un motiv să mă trezesc atât de devreme dar, ca un făcut, la cinci fix fac ochi.  
- Poate se aude gălăgie de la vecini!? s-a interesat doctorul.  
- Nu se aude nimic, am răspuns. Vecinii de sus sunt plecaţi de vreun an în Spania, cei de dedesubt merg în vârful picioarelor, cel din dreapta se culcă la miezul nopţii şi se scoală la amiază, iar cel de vizavi e atît de discret incât nici nu-l cunosc.  
- Şi cel din stânga?  
- Cel din stâga sunt eu!  
- Ai avut necazuri cu bursa? a vrut să ştie specialistul.  
- Habar n-am ce-i aia bursă, am recunoscut.  
- Poate te deranjează copiii?  
- Da' de unde... Abia reuşesc eu să-i trezesc la şapte fără un sfert. La fel şi pe nevastă-mea. Numai eu mă scol la cinci... Îmi vine să înebunesc...  
- Eşti un caz interesant, domnule! a clătinat din cap profesorul. Ia întinde-te pe canapeaua asta şi destinde-te. Spune ce vezi?  
- Vă văd pe dumneavoastră. Un cap mare cu chelie..., o aluniţă pe nas.  
- Nu aşa... Uită-te la cercurile astea concentrice! Ce vezi?  
- Nişte cercuri concentrice...  
- Şi la ce te duce gândul?  
- La ce mă duce gândul!? La..., la geometrie...  
- Nu îţi apar imagini din copilărie? Nu întrezăreşti icoana primei iubiri? Nu-ţi sugerează un supermarket?  
- Nu... Nu văd nici o icoană şi nici un magazin...  
- Ciudat! Priveşte acum panoul acesta cu pătrăţele. Ce vezi?  
- Nişte pătrăţele...  
- Acum gândeşte-te bine: au ele vreo legătură cu nişte necazuri la servici? Eşti pasionat de fotbal? Îţi vine să te ridici şi să alergi la bancă? Ce simţi acum când stai întins?  
- Acum simt că parcă aş trage un pui de somn, dar mă jenez.  
- Asta e! Te jenezi! Eşti un tip hipersensibil! Ai complexe! Iubeşti pe cineva în taină?  
- Iubesc pe cine iubesc de douăzeci de ani.  
- Înţeleg... Şi nu ai curajul să-i mărturiseşti iubirea care te macină... De aia ţi-ai pierdut somnul.  
- Păi, de ce să-i tot mărturisesc. I-am spus o dată, acum douăzeci de ani şi gata!! Ce atâta vorbărie, nu mă macin de loc.  
- Complicat, foarte complicat, a mormăit profesorul. Şi zici că la cinci fix? Ai o fixaţie, probabil. Ce-ţi spune dumitale cifra cinci?  
- Mie personal? Nimic!  
- Uite ce este, domnule, a ridicat vocea specialistul. Aşa nu se poate. Ce-i aia că nu joci la bursă, că nu ai necazuri la servici, că nu te macină nici un complex? De ce te scoli la ora cinci?  
- Nu ştiu, dom' profesor, pe cuvânt dacă ştiu...Poate din cauză că mă culc devreme...  
- Dar la ce oră te culci?  
- La nouă seara.  
- Asta-i bună! s-a luminat somitatea. Păi, atunci e simplu: n-ai decât să te culci cu două ore mai târziu şi gata! Ie-te-te...  
 
Am plătit consultaţia şi am plecat. Mare lucru să fii profesor! Păi, atâta lucru ştiam şi eu fără ajutorul lui. Dar poate-mi spune cineva cum să nu mă culc devreme când eu mă trezesc la ora cinci?!  
 
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
7 mai 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (35) – MĂ TREZESC LA CINCI / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1592, Anul V, 11 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!