CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Umoristic >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1553 din 02 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (31) – FEISBUC !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Voi începe cu o mărturisire: toţi prietenii mei au cont pe feisbuc („facebook”... pentru cei care cauta nod in papura!). Asta nu ar trebui să schimbe cu nimic relaţiile dintre noi, dar în fapt, ne vedem tot mai rar. De ce? Pentru că eu nu am feeisbuc. Au încercat mai toţi să mă lămurească, mi-au explicat ce avantaje formidabile are procedura, ce posibilităţi nelimitate de cunoaştere oferă, ce domenii necunoscute deschide, ce mulţi prieteni noi mi-aş putea face... Nu au reuşit să mă convingă!  
 
Nu sunt eu omul să stau în casă, să privesc ore întregi ecranul mic, să renunţ la legătura directă de la om la om. Iar prieteni noi, cunoştinţe interesante, mai degrabă stabileşti prin contact direct şi nu fiind prietenul prietenului unui prieten de care n-ai habar. Tot ce se poate face pe feisbuc se poate realiza mult mai uşor comportându-te absolut normal. De exemplu, într-o zi am ieşit pe strada, am intrat la un supermarket şi m-am adresat unui domn simpatic care stătea la coadă la una din casse şi se scobea paşnic cu un chibrit între măsele.  
- Fiica mea a ieşit premiantă în clasa patra, i-am spus.  
- Felicitările mele... Stai la coadă.  
 
Exact ca pe feisbuc. M-am instalat în spatele lui şi imediat a venit o femeie grasă în urma mea. I-am spus acelaş lucru. Nu mi-a răspuns, dar a trecut discret la o altă casieriţă. Perfect. Ce... la fesbuc toţi îţi răspund?  
 
În zilele următoare m-am adresat numai unor necunoscuţi cu aer de intelectuali. Le-am arătat instantanee din armată şi fotografii de la nunta socrilor mei, le-am spus părerea mea despre situaţia internaţională şi am făcut unele sugestii apropo de scăderea şomajului şi de dieta de slăbire care trebuie asociată exerciţiilor fizice. În altă zi, în autobuz, am discutat despre preţul petrolului şi acţiunea de deratizare iniţiată de primării, legătura dintre acestea şi al-qaida. Le-am povestit despre Luculus, câinele nostru şi vaccinurile pe care trebuie să le facă periodic. Nu toată lumea a fost de acord cu mine, dar tocmai aceasta dă farmec unui colocviu de nivel.  
 
Feisbucul îţi dă posibilitatea să-ţi faci prieteni noi? Poate că prieteni este un cuvânt exagerat, dar în orice caz amici, cunoştinţe, relaţii da, pot spune că am reuşit peste poate. Şi încă dintre oameni cu pregătire specială, medici de la staţia de salvare şi psihiatri, poliţişti de la ordinea publică şi alţi oameni în uniformă...  
 
Dorel SCHOR  
Tel Aviv, Israel  
26 martie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (31) – FEISBUC ! / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1553, Anul V, 02 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!