CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1446 din 16 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - ROMÂNIA ŞI ISRAELUL ÎN CULORILE NATURII
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Acesta este numele unei interesante expoziţii deschisa la sediul Institutului Cultural Român din Tel Aviv, cu sprijinul Ambasadei Romaniei şi cu participarea Asociaţiei de artişti plastici israelieni Teva b'ţeva. De notat că in ebraică, inspiratadenumire inseamnă „natură in culoare”. Sunt 49 de pictori de formaţie, vârste şi profesiuni diferite, indrăgostiţi de frumuseţile care ne inconjoară şi care, în diferite locuri surprind, fiecare în stilul şi interpretarea sa, cea ce e mai impresionant, dar si mai reprezentativ.  
 
In spiritul acestei idei, asociatia a organizat tabere de creaţie în Israel şi în România, mai ales că printre artiştii israelieni se afla mulţi legaţi de meleagurile româneşti prin locul de naştere. E momentul să menţionăm că în organizarea expoziţiei a contribuit mult pictoriţa Livia Kessler, admiratoare a naturii din ambele ţări.  
 
Evenimentul artistic este dedicat zilei României şi împlinirii a douăzeci de ani de fructuoasă activitate a asociaţiei Teva b'ţeva. Curatoarea expoziţei, Claudia Lazăr, a avut dificila dar şi pasionanta misiune de a selecta numeroasele lucrări, de a le oferi cadrul care să le pună in valoare in spaţiul limitat, totuşi, al sediului. Ceea ce se remarcă în mod deosebit este revărsarea de culori calde, luminoase, optimiste din cele mai multe tablouri. Unele combină elemente moderniste sau dedică ansamblul colorat unor circumstanţe personale, altele se caracterizează prin detalii care sugerează mituri şi simboluri locale. Dar trebuie să subliniem afinitatea fiecărui pictor cu locul, contextul, tradiţia care se sublimează intr-o firească participare sufletească.  
 
Expoziţia reuşeşte să împlinească rolul de liant între cele două culturi, cea romanească si cea israeliană, între care exista o binecuvântată apropiere.  
 
Dr. Dorel SCHOR  
decembrie 2014  
Tel Aviv  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - ROMÂNIA ŞI ISRAELUL ÎN CULORILE NATURII / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1446, Anul IV, 16 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!