CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Umoristic >  


Autor: Dorel Schor         Publicat în: Ediţia nr. 1338 din 30 august 2014        Toate Articolele Autorului

Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (6) – CHERCHEZ LA FEMME
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

De necrezut ce necazuri poate avea un om atât de corect profesional ca doctorul Samuel, tocmai acum când trebuie să primească titlul de profesor. Şi totul din cauza femeilor... Cherchez la femme!
- Înţeleg, vechea poveste cu harţuirea sexuală. Du-te şi dovedeşte că nu-i adevărat. Ştiu o mulţime de cazuri când bărbaţi de valoare, oameni cu perspective grozave şi-au terminat cariera prosteşte din cauza asta. Directori din minister, militari de carieră, cadre universitare, sportivi de performanţă, actori emeriţi, crainici de televiziune... Parcă poţi să ştii care-i adevărul?
- Dar nu e cazul. Doctorul Samuel a păţit-o fără măcar să ştie cauza. Adevărul este că el are o secretară blondă, foarte frumoasă, care răspunde la telefon întotdeauna...
- E clar! Vechea poveste cu secretara cea frumoasă. Nu degeaba spun chinejii că dacă vrei linişte şi pace, să nu-ţi iei secretara frumoasă. Mai bine o subalternă în vârstă, cu puţini ani până la pensionare. Astea îşi fac treaba conştiincios şi absolut nimeni nu o să bănuiască vreo relaţie neprincipială. Cunoşti proverbul care spune că întâi îţi iei soţia de secretară şi apoi, când îţi merge bine treaba, îţi iei secretară de soţie...
- Nu-i ce bănuieşti. Doctorul Samuel nu avea nici o relaţie din astea cu secretara blondă. Dar avea prea multă încredere în ea. Dumneaei era aceea care făcea programările. El nu avea nici un amestec, Şi ştii cum e, mai e câte una care, contra unui ciubuc bine plasat, intra fără să stea la coadă... Avea secretara tupeul şi metoda patentată.
- Ah, şi l-au bănuit că e tovarăş cu ea. Ştiu eu nişte întâmplări din astea care s-au terminat cu scandal, că aşa şi pe dincolo, du-te şi dovedeşte că nu ai ştiut nimic, când sumele sunt barosane...
- Chestia e că uneori şi secretara asta exagera. Venea câte o doamnă fără programare, dădea discret contribuţia şi secretara foarte senin, spunea că doamna e soţia doctorului şi nimeni nu protestă. Numai că într-o zi, a venit chiar soţia originală a lui Samuel să-l ia de la lucru, la nu ştiu ce eveniment. Şi s-a întâmplat că înaintea ei să fii intrat la consultaţie o soţie falsă. El săracul nici nu bănuia. Şi când soţia cea adevărată a spus adevărul, că e soţia lui, au început toţi să vocifereze, să discute că are două neveste care nu ştiu una de alta, că aşa se întâmplă la ginecologi, pentru că una singură nu le ajunge. Scandalul nu a rămas acolo, s-a extins în toată clinică, iar acum se discută în consiliul profesional...
- Ei, lasă, că se rezolvă în consiliu.
- Aşa am spus şi eu, dar mai grav e că nu se rezolvă cu doamna lui, care acum nu acceptă absolut nici o explicaţie.  

Dorel SCHOR
Tel Aviv
22 august 2014
 

Referinţă Bibliografică:
Dorel SCHOR - SCHIŢE UMORISTICE (6) – CHERCHEZ LA FEMME / Dorel Schor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1338, Anul IV, 30 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dorel Schor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorel Schor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!